Ο Αρης θέλει ηγέτη τον Μάνου Γκαρθία

Γιώργος Στράντζαλης19 Οκτωβρίου 2022


Το καλοκαίρι ο Αρης επένδυσε το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ για να καταφέρει το deal με την Σπόρτινγκ Χιχόν και να κάνει το colpo grosso με την απόκτηση των δικαιωμάτων του Μάνου Γκαρθία, ως η ακριβότερη προσθήκη στην ιστορία της ομάδας. Είτε με όρους ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου, είτε με δεδομένα αγωνιστικής αξίας, ο Ισπανός αποτελεί μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές του Αρη.

Οι Κιτρινόμαυροι πόνταραν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μάνου και στο γεγονός ότι έχει την ικανότητα να εξελιχθεί σ’ αυτό που δεν διέθετε η ομάδα στο πρόσφατο παρελθόν. Τον παίκτη σε ρόλο play maker, που θα έχει την μπάλα στα πόδια του για να χτίσει το παιχνίδι της ομάδας του. Μετά από οκτώ συμμετοχές στην Super League και 581 αγωνιστικά λεπτά, ο Μάνου Γκαρθία επιβεβαιώνει ότι είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ότι αποτελεί βασικό γρανάζι της κιτρινόμαυρης μηχανής αλλά δεν έχει εξελιχθεί ακόμη σε αυτό που θέλει και προσδοκά απ’ αυτόν ο Αρης. Τον ηγέτη. Τον παίκτη που θα έχει ενεργό (και κομβικό) ρόλο στην επιθετική λειτουργία της ομάδας και στην ανάπτυξη από τον άξονα. 

Με βάση τους αριθμούς από τα πόδια του Ισπανού περνάει μεγάλο μέρος των επιθέσεων. Είναι πρώτος σε μεταβιβάσεις (65) και έρχεται δεύτερος σε έξι εύστοχα γεμίσματα, έχει πάρει έξι τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι πέντε εκτός της αντίπαλης περιοχής, ενώ έχει και 52 λάθη -τα περισσότερα στην ομάδα – χαρακτηριστικό του ενεργού ρόλου που έχει στην προώθηση του παιχνιδιού από τον άξονα. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει βγει… μπροστά βάσει των υψηλών προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν από τη μεταγραφή του. Σε αυτό βέβαια οφείλεται ως έναν βαθμό και το χαμηλό επίπεδο ανταπόκρισης των υπόλοιπων χαφ καθώς δεν του δίνονται οι απαραίτητες βοήθειες, που θα “απελευθερώσουν” το παιχνίδι του Ισπανού. Πολλές φορές αναγκάζεται να γυρίσει πίσω να πάρει μπάλα ή να καλύψει χώρους. 

Η έλλειψη ισορροπίας που παρατηρείται στη μεσαία γραμμή επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επιθετική λειτουργία ακυρώνοντας μερικές φορές και την ποιότητα που διαθέτει από τη μέση και μπροστά το κιτρινόμαυρο ρόστερ. Αν ο Μάνου Γκαρθία απελευθερωθεί, λάβει τις απαραίτητες βοήθειες στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο ίδιος αντιληφθεί τον κομβικό ρόλο του στον Αρη, τότε η παρουσία του μόνο προς όφελος της ομάδας μπορεί να λειτουργήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.