Ο Άρης θα έχει σίγουρα ποιοτικό ρόστερ, θα είναι, όμως, έτοιμος στον χρόνο που πρέπει;

Δημήτρης Κανελλάκης07 Ιουλίου 2022

Ο Άρης, πλέον, φορτσάρει. Είναι ολοφάνερο ότι ο σχεδιασμός του υλοποιείται το τελευταίο διάστημα με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από αυτούς που ακολουθούσε μέχρι και πριν από δέκα ημέρες, προκαλώντας ερωτηματικά για το κατά πόσο θα μπορέσει να είναι έτοιμος για τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.

Και είναι πολύ σημαντικό, αν κρίνει κανείς από τα στοιχεία που συνοδεύουν τους παίκτες που αποκτά, τις προηγούμενες ομάδες τους και τα πρωταθλήματα στα οποία αγωνίστηκαν, ότι δεν... γεμίζει απλά το ρόστερ του, αλλά φέρνει παίκτες ποιοτικούς, οι οποίοι φαντάζουν όχι απλά ικανοί να καλύψουν τα κενά αυτών που έφυγαν, αλλά να αποδειχθούν και καλύτεροι, να δυναμώσουν περισσότερο τον Άρη.

Η εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμή για τις μεταγραφικές κινήσεις των «κίτρινων», δικαιολογεί απολύτως την αισιοδοξία και την πίστη ότι η βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί ο νέος Άρης θα έχει ισχυρά θεμέλια.

Υπάρχει η αίσθηση ότι η διοίκηση θα θέσει στη διάθεση του Μπούργος τα υλικά που ζήτησε ο Αργεντίνος, τους παίκτες που χρειάζεται για να δημιουργήσει ένα σύνολο ικανό να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της προηγούμενης σεζόν και να διεκδικήσει, επιπλέον, μια πορεία στο κύπελλο που θα οδηγήσει την ομάδα ως τον τελικό και, φυσικά, την πρόκριση στους ομίλους του Conference League.

Επειδή, όπως προανέφερα, μοιάζει σχεδόν σίγουρο ότι το ρόστερ θα είναι πλήρες, το βασικότερο ερώτημα για τον Άρη είναι... πότε θα φτάσει στον βαθμό ετοιμότητας που χρειάζεται για να κυνηγήσει τους στόχους του.

Όπως έχω ξαναγράψει, τα πρώτα ματς για το Conference League είναι πολύ νωρίς κι ο κίνδυνος να μην ξέρει ακόμη η ομάδα πού θα πατάει και πού θα βρίσκεται, υπαρκτός.

Είναι περιττό, νομίζω, να θυμίσω ότι μιλάμε για μια ομάδα που φτιάχνεται από την αρχή, με παίκτες που τώρα γνωρίζονται μεταξύ τους και όχι για μια ομάδα που κουβαλάει τον βασικό κορμό της από την προηγούμενη σεζόν και δεν θα τα έβαφε μαύρα ακόμη κι αν είχε καθυστερήσει κάπως τις μεταγραφές της.

Αυτή, όμως, είναι δουλειά του Μπούργος κι ας περιμένουμε λίγο να δούμε πώς θα το διαχειριστεί ο προπονητής του Άρη, ώστε να μην χρειαστεί για ένα ακόμη καλοκαίρι να αποχαιρετήσει η ομάδα την Ευρώπη νωρίς νωρίς...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.