Ο Αρης σχεδίασε την έξυπνη απόδραση

Βασίλης Βλαχόπουλος11 Μαρτίου 2024

Παιχνίδια σαν το χθεσινό ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία και την τακτική προσέγγιση του Αρη κι αυτό αποδείχθηκε πανηγυρικά χθες το βράδυ στην Τούμπα. Δεν ήταν εξάλλου η πρώτη φορά φέτος αλλά η τρίτη, όσες φορές δηλαδή συναντήθηκαν οι δύο αιώνιοι της Θεσσαλονίκης. 

Η αμυντική προσέγγιση του συγκεκριμένου αγώνα είναι… μάθημα προς παράδοση για πολλούς καθώς ο ΠΑΟΚ διακρίνεται για την επιθετική ικανότητά του, είτε μέσα από συνεργασίες είτε από την ατομική ποιότητα των παικτών του, αλλά αν ρίξει κανείς μια ματιά στα 90+6 λεπτά, δύσκολα θα συναντήσει κλασική ευκαιρία. Μια προβολή που δεν έγινε, ένα πλασέ που έγινε και αποτέλεσε εύκολη λεία για τον Χουλιάν Κουέστα κι ένα γυριστό σουτ του Οτο στο πρώτο ημίχρονο. 

Κι έτσι ο Ακης Μάντζιος σχεδίασε κάτι που λατρεύει διατηρώντας παράλληλα την εξαιρετική παράδοσή του απέναντι στον Ραζβάν Λουτσέσκου. Την τέλεια απόδραση παρότι είχε να διαχειριστεί και προβλήματα σαν αυτό που προέκυψε με τον Λορέν Μορόν, του MVP του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Ισπανός ήταν πολυτιμότερος, όχι μόνο, για το γκολ που σημείωσε αλλά γιατί νίκησε κατά κράτος τον Κεντζιόρα στις προσωπικές μονομαχίες του πρώτου ημιχρόνου και σε σημείο όπου οι παίκτες της μεσαίας γραμμής δεν πατούσαν καλά στο γήπεδο. Αυτό άλλαξε από το 20λεπτο καθώς Βερστράτε και Ζουλ δεν είχαν την παραμικρή δυσκολία στον έλεγχο των κινήσεων κάθε παίκτη του κέντρου που έβαλε ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Από τους Μάρκος Αντόνιο, Μεϊτέ μέχρι τον Σβαμπ, τον Κωνσταντέλια. 

Βέβαια, αυτοί που έχτισαν το πλάνο ή μάλλον ήταν τα θεμέλια στην αποτελεσματικότητα του πλάνου ήταν η τετράδα στην άμυνα. Φαμπιάνο και Μπράμπετς «τελείωσαν» όλες τις φάσεις εν τη γενέσει τους, εξίσου σημαντικοί ήταν όμως οι πλάγιοι μπακ και ειδικά ο Μάρτιν Μοντόγια. Ο Ισπανός έκανε ένα από τα καλύτερα φετινά παιχνίδια του.

Εν τέλει, επιβεβαιώθηκε κάτι που είπε ο Ακης Μάντζιος πριν την έναρξη των Play off, φαίνεται όμως ότι πολλοί δεν υπολόγισαν. Ο Αρης δεν έχει πολλές πιθανότητες προσέγγισης της τετράδας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υστερεί σε κίνητρο. Ισα-ίσα που θέλει να αποδείξει ότι η αγωνιστική διαφορά του δεν είναι τόσο μεγάλη, όσο αυτή που δείχνει η βαθμολογία.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.