O Αρης που τους… ενοχλεί!

Γιώργος Στράντζαλης22 Φεβρουαρίου 2021

Μέσα σε μία εβδομάδα δύσκολη, όπου ο Αρης και ο ισχυρός άνδρα της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, δέχτηκαν απανωτά χτυπήματα, η ομάδα έδωσε τις απαντήσεις στο γήπεδο. Ο Αρης που τόσο τους… ενοχλεί έγινε η μοναδική ομάδα φέτος που κατάφερε να κόψει βαθμούς από τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης” και με το χθεσινό 1-1 έμεινε αήττητος απέναντι στους “μεγάλους” της Αθήνας. Αν μη τι άλλο, μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι ότι στα τρία ματς στο Λεκανοπέδιο πήρε 7 βαθμούς.

Το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό του φετινού Αρη. Με συνοχή στη μεσαία γραμμή, συντονισμένο πρέσινγκ, αμυντική συνέπεια κι έχοντας κοντά τις γραμμές του δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να βγάλει ταχύτητα στο παιχνίδι του και να αξιοποιήσει την επιθετική δύναμη που του δίνει η έδρα, όντας η καλύτερη επίθεση του Πρωταθλήματος.

Ο Αρης πήρε το μάθημά του από το παιχνίδι Κυπέλλου, πριν από 10 μέρες στο ίδιο γήπεδο. Εμφανίστηκε υποψιασμένος, δεν έκανε τα ίδια φθηνά λάθη και κυρίως γνώριζε το πώς μπορεί να περιορίσει τη δύναμη του αντιπάλου. Να περιορίσει δηλαδή την πιο παραγωγική ομάδα του Πρωταθλήματος. Και το κατάφερε στον μέγιστο βαθμό, αφού οι πιο καθαρές ευκαιρίες του Ολυμπιακού στο χθεσινό παιχνίδι είναι δύο κερδισμένες κεφαλιές του Χασάν και ένα σουτ του Τιάγκο Σίλβα. Δεν θυμάμαι άλλη φάση που απειλήθηκε αισθητά η εστία του Αρη. Σε αντίθεση με αυτή του Ολυμπιακού, η οποία θα αντιμετώπιζε και πιο σοβαρά προβλήματα αν οι Κιτρινόμαυροι δεν αντιμετώπιζαν τόσο μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα. Ο Αρης βρήκε ευκαιρίες, είτε από δικές του κόντρα επιθέσεις, είτε από λάθη του Ολυμπιακού, μικρή σημασία έχει, αλλά δεν τις αξιοποίησε διότι υστερεί φέτος στην τελική προσπάθεια.

Σε συνολικό επίπεδο, ο Αρης βασίστηκε στις γρήγορες αντιδράσεις των αμυντικών του και στην εξαιρετική μεσοαμυντική του γραμμή, με τον Σάσα και τον Τζέγκο να κάνουν (ακόμη ένα) εξαιρετικό παιχνίδι. Στην επίθεση βρήκε φρεσκάδα και πήρε περισσότερη ενέργεια όταν ο Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές και έβαλε τον Μπρούνο και τον Μαντσίνι στο παιχνίδι. Ειδικά ο πρώτος ήταν εκ των κορυφαίων σε επίπεδο αλλαγή ροής του αγώνα. Έκανε αισθητή την παρουσία του, έδωσε ενέργεια μεσοεπιθετικά και φυσικά είχε συμμετοχή στη φάση του πέναλτι. Ορθά αποφασίστηκε να το εκτελέσει ο Κώστας Μήτρογλου. Είναι ένα γκολ το οποίο θα του δώσει ψυχολογία κι ένα γκολ που έψαχνε από τον Σεπτέμβριο του 2019, σε παιχνίδι της Αϊντχόφεν κόντρα στην Βάλβαϊκ.

Ο χθεσινός βαθμούς του Αρη στο Καραϊσκάκη είναι μεγάλο κέρδος. Αφενός γιατί μπορεί να εξελιχθεί ιδιαιτέρως πολύτιμος στη μετέπειτα πορεία της αγωνιστικής σεζόν, όταν όπως φαίνεται - με τις βαθμολογικές ισορροπίες που υπάρχουν τώρα - το ευρωπαϊκό εισιτήριο θα κριθεί στο… νήμα. Αφετέρου, είναι ένας βαθμός που “φτιάχνει” την ψυχολογία της ομάδας και συγχρόνως… χαλάει των συνδιεκδικητών του, οι οποίοι βλέπουν έναν Αρη που, μέσα από τις δικές τους τακτικές, όχι μόνο δεν λυγίζει αλλά αντιθέτως δυναμώνει και μεγαλώνει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.