Ο Αρης που ψάχνει κίνητρο και το πλάνο διαχείρισης από τον Μάντζιο

Γιώργος Στράντζαλης17 Απριλίου 2024

Η παραδοχή του Άκη Μάντζιου για τη συνολική παρουσία του Αρη στην Opap Arena περιορίζει τα περιθώρια για περαιτέρω συζητήσεις και υποχρεώνει τους Κιτρινόμαυρους να κοιτάξουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα και να κυρίως να επιστρέψουν άμεσα στα θετικά αποτέλεσμα. 

Η ήττα από την ΑΕΚ δεν αλλάζει κάτι σε βαθμολογικό επίπεδο καθώς ο Αρης έχει μείνει εκτός διεκδίκησης της 4ης θέσης αλλά όσο πλησιάζει το μεγάλο ραντεβού που έχει δώσει η ομάδα με την ιστορία, στον τελικό του Κυπέλλου, είναι δεδομένο ότι πρέπει ν’ αλλάξει τη νοοτροπία της και να ψάξει να βρει κίνητρα για να μην “τσαλακώσει” την εικόνα της μπαίνοντας στην τελική ευθεία των playoffs. Αυτό είναι θέμα προπονητή και ποδοσφαιριστών. Προφανώς κανένας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ξαφνικά η ομάδα “κάθισε” ή δεν μπορεί να διαχειριστεί τα “μεγάλα παιχνίδια”. 

Οι εμφανίσεις της και τα αποτελέσματα, άλλωστε, την τρέχουσα σεζόν αποδεικνύουν από μόνες τους του λόγου το αληθές. Στέρησε από την ΑΕΚ τη διεκδίκηση του Κυπέλλου, της στέρησε το να τερματίσει στην πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια με το 3-3 στο Κλεάνθης Βικελίδης, πήρε επτά βαθμούς στα ματς με τον ΠΑΟΚ, νίκησε τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια και έχασε στα playoffs λόγω της δικής του αστοχίας, στις 22 τελικές που βρήκε, και λόγω διαιτησίας.

Εκτός από την παραδοχή που έκανε ο Άκης Μάντζιος, όμως, για την κακή εμφάνιση της ομάδας του την Opap Arena, εμφανίστηκε βέβαιος, πως όταν έρθει η στιγμή του τελικού η ομάδα του θα είναι έτοιμη. Για την ώρα πάντως ο προπονητής του Αρη είναι ολοφάνερο -και απόλυτα φυσιολογικό – ότι έχει στο πλάνο του την παροχή αγωνιστικού χρόνου σε παίκτες που δεν είχαν τόσο ενεργή συμμετοχή στο προηγούμενο διάστημα με σκοπό να δοκιμάσει πράγματα αλλά κυρίως να διαχειριστεί το υλικό του προς αποφυγήν τραυματισμών και περαιτέρω επιβάρυνσης αυτών που μήνες τώρα τραβούν κουπί. 

Για παράδειγμα, στο ματς με την ΑΕΚ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στα playoffs τον Παναγίδη. Άφησε στον πάγκο Νταρίντα, Μορόν, Μανού Γκαρθία και έδωσε χρόνο στο δίδυμο Ζουλ-Βερστράτε, που είχαμε να το δούμε μαζί αρκετούς αγώνες, στον Γιάννη Φετφατζίδη που τελευταία φορά στο αρχικό σχήμα ήταν στο 3-3 με την ΑΕΚ, στις 3 Μαρτίου, ενώ έδωσε πολύτιμες ανάσες και στον Μορόν, με τον Ισπανό να κάθεται στον πάγκο μετά από σχεδόν 2,5 μήνες. Θα κάνει πιθανότατα το ίδιο και σε άλλα παιχνίδια, με τους ίδιους ή και με άλλους παίκτες, σε μικρότερη έκταση, ειδικά όσο πλησιάζει ο τελικός του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό. 

Ασφαλώς οι πολλές αλλαγές επηρεάζουν την αγωνιστικότητα και την επικοινωνία της ομάδας, φάνηκε αυτό από τον τρόπο που (δεν) λειτούργησε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού. Από την άλλη, όμως, είναι μια διαδικασία που αφενός μπορεί να δημιουργήσει κίνητρα μέσα στην ομάδα και αφετέρου κρατάει όλο το ρόστερ σε εγρήγορση ενόψει της τελικής ευθείας.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.