Ο Άρης περιμένει τη μεγάλη δικαίωση

Metrosport Team21 Μαΐου 2022

Οι πραξικοπηματικές πράξεις για την «αρπαγή» της ευρωπαϊκής άδειας του Αρη θα πέσουν στο κενό μετά την παρέμβαση του τμήματος αδειοδότησης της UEFA και στις τάξεις των «κίτρινων» θεωρούν δεδομένη τη δικαίωση μέσω της απόσυρσης της έφεσης που άσκησε ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης.

Το πραξικόπημα που επιχειρήθηκε με σκοπό την αφαίρεση της άδειας συμμετοχής της ΠΑΕ Αρης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και βασίστηκε σε μια (κατά το δοκούν) ερμηνεία του κανονισμού θα πέσει στο κενό. Γιατί ο Αρης έκανε αυτό που όφειλε να πράξει για να διασφαλίσει τα συμφέροντά του μέσω της ανάδειξης των κανόνων νομιμότητας και κατάρριψης αυτού του «συστήματος» που δεν τον θέλει. 

Το έκανε μέσα από την καταγγελία κατά του προϊσταμένου του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλη Σαράκη, στην οποία σημειώθηκε ότι υπάρχει ασυμβίβαστο λόγω και της παρουσίας του στο νομικό επιτελείο της ΕΠΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», η παρέμβαση της UEFA υπήρξε καταλυτική σε σημείο να βάλει τον… «κάθε κατεργάρη στον πάγκο» του και φυσικά να κυριαρχήσει η νομιμότητα αλλά και ό,τι κατέκτησε ο καθένας στο χορτάρι. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η καταλυτική παρέμβαση του τμήματος αδειοδότησης της UEFA ουσιαστικά αναγκάζει τον κ. Σαράκη να κάνει πίσω βήμα και να αποσύρει την έφεση κατά της απόφασης της επιτροπής αδειοδότησης και φυσικά να «επικυρωθεί» η άδεια συμμετοχής της ΠΑΕ Αρης στο Conference League.

Οριστικές εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων ωρών αλλά το κλίμα φάνηκε και από τις χθεσινές αναρτήσεις του Θόδωρου Καρυπίδη ο οποίος – ουδόλως τυχαίως – επέλεξε μια πανηγυρική φωτογραφία του μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, θέλοντας έτσι να δείξει ότι είναι θέμα ωρών η τελική δικαίωση. Τούτο όμως είναι πραγματικά… τριτοκοσμικό. 

Να πανηγυρίζει μια ομάδα για κάτι που έχει κατακτήσει και το οποίο προσπάθησαν να της το «αρπάξουν» από τα χέρια μέσα από το αδιαφανές σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αντί ο Αρης να κάνει το πλάνο του για την επόμενη χρονιά, εδώ και πέντε ημέρες ασχολείται με μια υπόθεση η οποία είναι τουλάχιστον ξεκάθαρη αλλά η ΕΠΟ και πιο συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της επιτροπής αδειδοότησης θέλησε να ανακινήσει. 

Πλέον όμως, η παρέμβαση του τμήματος αδειοδότησης της UEFA ενδέχεται να φέρει αρνητικές εξελίξεις στην ΕΠΟ και να διερευνηθούν οι διαδικασίες που έγιναν για την αλλαγή στο σύστημα αδειοδότησης των ΠΑΕ. Να ελεγχθεί δηλαδή αν ανταποκρίνονται στους κανόνες της νομιμότητας τα όσα συμβαίνουν εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.