Ο Άρης μεγαλώνει γρήγορα και δίνει ελπίδες για ακόμη καλύτερες μέρες

Βασίλης Μάστορας23 Μαρτίου 2021

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Μία ομάδα, η οποία μετά από τεράστια περιπέτεια επιστρέφει στη Super League 1 και προσπαθεί πάλι να βρει τα πατήματα της, είναι μεγάλη υπόθεση να αισθάνεται πίκρα επειδή έφυγε από το «Γ. Καραϊσκάκης» με άδεια χέρια.

Ο Άρης κατάφερε μέσα από τα όποια λάθη του τα προηγούμενα χρόνια, να διδαχθεί πολλά. Αποτέλεσμα; Δημιούργησε φέτος μία ομάδα με πλήρες ρόστερ ικανή να κοιτάει στα μάτια όλους του αντιπάλους. Ακόμη και τον Ολυμπιακό, από τον οποίο πήρε ισοπαλία στην έδρα του στην κανονική περίοδο και αποκλείσθηκε με τον τρόπο που αποκλείσθηκε από το Κύπελλο.

Ο Αρης δικαίως αισθάνεται πίκρα από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πάρει έστω τον ένα βαθμό προχθές από τον Ολυμπιακό κι αυτό είναι που δείχνει ότι μεγαλώνει γρήγορα. Συγχρόνως είναι το στοιχείο πάνω στο οποίο θα πρέπει να προβληματιστεί περισσότερο για την επόμενη ημέρα.

 Υπάρχει η άποψη ότι αν ο Μάντζιος είχε περισσότερες επιλογές στον πάγκο η εξέλιξη του αγώνα θα ήταν διαφορετική. Ισως να έχει βάση αυτή η άποψη, αλλά το κυρίαρχο πρόβλημα τού Αρη είναι η αδυναμία να έχει αποτελεσματικότητα στην τελική φάση. Εχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που κάνουν σπουδαία πράγματα με την μπάλα κάτω, εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία, αλλά του λείπει το κάτι παραπάνω.

 Αυτό που θα τον βοηθήσει να μην αφήνει να πηγαίνουν χαμένες ευκαιρίες όπως αυτή που του παρουσιάστηκε προχθές το βράδυ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «κίτρινοι» είναι ομάδα που επέστρεψαν δυναμικά και έχουν ισχυρό brand. Είναι ενθαρρυντικό που ενώ βρίσκονται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, φεύγουν δυσαρεστημένοι από το γήπεδο και δεν αρκούνται στην περήφανη ήττα.

Σε κάθε περίπτωση βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Υπάρχει ένα δουλεμένο και ποιοτικό ρόστερ, το οποίο αποτελεί τη βάση και της νέα ομάδας. Αρα ό,τι κι αν γίνει στα πλέϊ οφ τα δεδομένα δεν θα αλλάξουν. Θα εξακολουθήσει να υπάρχει η ανάγκη για στοχευμένες ποιοτικές μεταγραφές οι οποίες θα αλλάξουν level την ομάδα. 

Που θα την κάνουν πρωταγωνίστρια με πρόσθετες απαιτήσεις. Ρεαλισμός, γνώση και καλό σκάουτ χρειάζεται, γιατί αποδεικνύεται ότι τα ακριβά ρόστερ δεν είναι απριόρι αυτά που φέρνουν τις διακρίσεις.

FOCUS

Παρά τις όποιες ενστάσεις ακούστηκαν, που ήταν κυρίως προϊόν αντιπολιτευτικής διάθεσης, η αλήθεια είναι ότι στις εκλογές που ήδη γίνονται στις Αθλητικές Ομοσπονδίες, ψηφίζουν τα νόμιμα και ενεργά σωματεία του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ. Κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.