Ο Άρης κατέβασε τα στόρια και έγραψε ρεκόρ 30 χρόνων!

Γιώργος Πετρίδης25 Δεκεμβρίου 2020

Αν θα έπρεπε κανείς να ξεχωρίσει ένα στοιχείο από τον Άρη του πρώτου γύρου αυτό θα ήταν αναμφίβολα η αμυντική συνέπεια του. Είναι κάτι σαν το σήμα κατατεθέν της ομάδας που κάνει πορεία πρωταθλητισμού αφού μέσα από την ανασταλτική λειτουργία της, έχει κατορθώσει να μείνει ψηλά στη βαθμολογία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κρατήσει το «0» στα οχτώ από τα 12 παιχνίδια τους στη Superleague και έχουν την πρωτιά στη σχετική λίστα, ως η ομάδα με τα περισσότερα μηδενικά παθητικά αφού ξεπέρασαν τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η λίστα των 14 ομάδων με τους αγώνες στους οποίους δεν δέχτηκαν γκολ...

Κρατώντας ανέπαφη την εστία του στους οχτώ από τους 12 αγώνες του στο Πρωτάθλημα, ο Άρης έχει μια επίδοση που όμοια της δεν έχει παρουσιάσει τα τελευταία 30 χρόνια! Από την περίοδο 1990-91 η καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη της σεζόν 2007-08. Τότε με προπονητή τον Ντούσαν Μπάγεβιτς -μετά την παρουσία του Χουάν Κάρλος Ολίβα στην πρεμιέρα- ο Άρης κράτησε το «0» στα 16 από τα 36 -μαζί με εκείνα των πλέι οφ- παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Κοντά σε αυτήν την επίδοση ήταν και ο Άρης της σεζόν 1991-92 όταν με προπονητές τους Ιβάν Βούτσοφ και Γιώργο Φοιρό, είχε 15 μηδενικά σε 34 ματς Πρωταθλήματος.

Το metrosport.gr σκάλισε το παρελθόν του Άρη και συγκέντρωσε τις σχετικές επιδόσεις του ανά σεζόν από το 1990-91 μέχρι και τη φετινή...


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.