Ο Άρης «φτιάχνει» δρόμο για τον μαραθώνιο

Metrosport Team31 Δεκεμβρίου 2021

Από τον μαραθώνιο του Δεκέμβρη σ’ αυτόν του Γενάρη ο οποίος μάλιστα εμπεριέχει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας και βάσει των τωρινών δεδομένων, ο Αρης θα πρέπει να διαχειριστεί τη δύσκολη διαδρομή των επτά αγώνων σε 25 ημέρες με το υπάρχον ρόστερ!

Ο αριθμός των αγώνων σε διάστημα 25 ημερολογιακών ημερών ουσιαστικά καταδεικνύει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του Αρη σε θέσεις στις οποίες είτε έχει εμφανίσει αγωνιστική αδυναμία είτε δεν διαθέτει ποιοτική πληρότητα. Με πιο τρανό παράδειγμα την ποιοτική διαφορά μεταξύ των δύο στόπερ (Φαμπιάνο, Μπράμπετς) που αγωνίζονται σε σχέση με τους Μπεναλουάν, Δεληζήση οι οποίοι βρίσκονται στην οπισθοφυλακή. Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του επιτελικού μέσου καθώς ο Αρης δεν διαθέτει κανέναν άλλον πλην του Φακούντο Μπερτόγλιο. Η προσθήκη σέντερ φορ κρίνεται αναγκαία γιατί στη δυσκολία στο γκολ αντανακλάται η βασική αγωνιστική αδυναμία του Αρη. Μέχρι στιγμής όμως, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη για ενίσχυση της ομάδας. Προφανώς εξετάζονται περιπτώσεις παικτών, φαίνεται όμως ότι οι «κίτρινοι» δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο τελικών συζητήσεων ή υπογραφών.

Πάντως τα παιχνίδια είναι πολλά, εμπεριέχουν υψηλό βαθμό απαίτησης και σίγουρα θα χρειαστεί rotation καθώς είναι αδύνατο να ανταποκριθούν 13-14 παίκτες στον αριθμό των επτά αγώνων σε διάστημα 25 ημερών. Για την ακρίβεια, ο Άρης θα αντιμετωπίσει τους Παναθηναϊκό (5/1), Ατρόμητος (9/1), Απόλλωνα Σμύρνης (15/1), Λαμία (19/1, 23/1 και 26/1 καθώς είναι και οι δύο αγώνες του Κυπέλλου) και τον Παναιτωλικό στις 30 του Γενάρη. Προφανώς ο Ακης Μάντζιος θα πρέπει να επεξεργαστεί αλλά και να εφαρμόσει σχέδιο διαχείρισης του υλικού αλλά γνωρίζοντας την ποιοτική διαφορά μεταξύ… εμπροσθοφυλακής και οπισθοφυλακής, το rotarion ασφαλώς εμπεριέχει ρίσκο.

Μοναδική περίπτωση παίκτη που φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί με… τον άλφα ή βήτα τρόπο είναι αυτή του Σάντε Σίλβα. Αρκεί ο Πορτογάλος επιθετικός να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι δεν γίνεται να επιστρέψει στο «Κλ. Βικελίδης» υπό τη μορφή δανεισμού αλλά με την υπογραφή συμβολαίου έως το καλοκαίρι του 2024. Είναι κάτι που το ξεκαθάρισαν οι «κίτρινοι», δεν σκοπεύουν να γίνουν σκαλοπάτι αλλά να έχουν οφέλη στο ενδεχόμενο που παρουσιάσει αγωνιστική εξέλιξη. Εξάλλου, είχαν συμφωνήσει μαζί του το περασμένο καλοκαίρι και λίγο πριν τις υπογραφές εμφανίστηκε ο Νότιγχαμ Φόρεστ. Η επιλογή της αγγλικής ομάδας ήταν λογική από την πλευρά του, όπως κι αυτή του Αρη στην παρούσα στιγμή να τον αποκτήσει μόνο ως ελεύθερο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.