Ο Άρης επέστρεψε χωρίς ρυθμό στα παιχνίδια, τα περιθώριά του είναι, πλέον, ασφυκτικά

Δημήτρης Κανελλάκης22 Δεκεμβρίου 2022


Η επιστροφή στο πρωτάθλημα δεν ήταν καλή για τον Άρη. Ούτε από πλευράς εμφάνισης ούτε, ασφαλώς, από πλευράς αποτελέσματος. Σε αντίθεση με τον αγώνα κυπέλλου, με τον ίδιο αντίπαλο πριν από μερικές ημέρες, όπου ο Άρης είχε προβληματίσει και πάλι, όμως, κατάφερε να πετύχει τον στόχο του και να φύγει νικητής, χθες απώλεσε -άλλους- δύο βαθμούς.


Μια πρώτη εντύπωση που υπάρχει, για την οποία, βέβαια, μετά από λίγο καιρό θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι αν είναι σωστή ή λάθος, είναι πως ο Άρης έχασε το ρυθμό του στη διάρκεια της διακοπής του πρωταθλήματος.

Έναν ρυθμό τον οποίο είχε αρχίσει να βρίσκει λίγο πριν από το τέλος του πρώτου γύρου, όταν και η ομάδα έμπαινε σιγά σιγά στο πνεύμα του Πάρντιου, είχε ξεκινήσει να βγάζει στο γήπεδο αυτά που ζητούσε ο Άγγλος τεχνικός και να βρίσκει μια συνοχή.

Στα δύο παιχνίδια των τελευταίων ημερών με τον Λεβαδειακό για κύπελλο και πρωτάθλημα, ο Άρης δεν είχε εικόνα ομάδας που διαθέτει ρυθμό. Δεν είχε εικόνα ομάδας που μπορεί να διατηρεί ένα τέμπο στο παιχνίδι του, να διαθέτει την απαιτούμενη διάρκεια.

Παίζουν, ασφαλώς, το ρόλο τους και η απουσία του Φαμπιάνο και ο τραυματισμός του Ενκουλού, όπως και τα ζητήματα που υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα με τον Μαντσίνι και λύθηκαν πριν από 2-3 μέρες, αλλά, αυτά για μια ομάδα που έχει στόχους, έχει ένα ρόστερ αρκετά γεμάτο, δεν θα έπρεπε να αποτελούν δικαιολογίες αλλά να αντιμετωπίζονται και να μην φαίνονται τα κενά.

Για τον Άρη τα περιθώρια είναι, πλέον, συγκεκριμένα και, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ασφυκτικά. Αν θέλει να... σώσει κάτι στο πρωτάθλημα, πρέπει να αρχίσει να μαζεύει βαθμούς. Κι αν θέλει να προχωρήσει στο κύπελλο, πρέπει να αρχίσει να πείθει ότι είναι μια δεμένη ομάδα, που μπορεί όταν χρειάζεται να είναι ουσιαστική, να παίρνει αποτελέσματα.

Αλλιώς, ο κίνδυνος η σεζόν να πάει στράφι, να καταλήξει με πολύ άσχημο τρόπο και να μην θυμίζει σε τίποτε όσα λεγόταν -και από επίσημα χείλη- το περασμένο καλοκαίρι, είναι υπαρκτός.

Για τον Άρη εξακολουθεί να είναι ζητούμενο ότι πρέπει να αλλάξει, ότι άλλη αγωνιστική δυναμική πρέπει να δείξει και πως υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με όσα περιμένει από την ομάδα -αγωνιστικά και βαθμολογικά- ο κόσμος της...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.