Ο Άρης είναι... φωτιά μεσοεπιθετικά, τους τίτλους, όμως, τους κερδίζει η μεσοαμυντική λειτουργία

Δημήτρης Κανελλάκης23 Αυγούστου 2022

Το συμπέρασμα που είναι κοινό, νομίζω, για όσους παρακολούθησαν τον αγώνα του Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό, είναι πως η ομάδα του Μπούργος ξεχειλίζει από ποιότητα, ιδέες, δημιουργικότητα από τη μέση και μπροστά.

Ο Άρης είναι... φωτιά μεσοεπιθετικά. Διαθέτει ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι ικανοί να προκαλέσουν ενθουσιασμό στον κόσμο με τις ενέργειές τους, να προσφέρουν θέαμα, να βγάλουν συνεργασίες και να χτίσουν επιθέσεις που αναστατώνουν την κάθε αντίπαλη άμυνα, την φέρνουν σε πολύ δύσκολη θέση και, πολλές φορές, δεν της αφήνουν κανένα περιθώριο για να αντιδράσει.

Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο του προχθεσινού αγώνα, από την στιγμή που μπήκε στο ματς ο Μανού Γκαρθία, ο Άρης ήταν χάρμα ιδέσθαι. Ξεδιπλωνόταν εξαιρετικά, έφτανε με λίγες πάσες στην αντίπαλη περιοχή, κατάφερνε να βρίσκει εκτεθειμένη την άμυνα του Λεβαδειακού.

Έχω την αίσθηση ότι και το κεντρικό πρόσωπο για τον Άρη στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, ο Μαντσίνι, οφείλει σε μεγάλο βαθμό τον πρωταγωνιστικό ρόλο που είχε στη βραδιά, στο γεγονός ότι διαθέτει, πλέον, συμπαίκτες που μπορούν να τον κάνουν καλύτερο, να του δώσουν τη δυνατότητα κι αυτός να προσφέρει περισσότερα πράγματα. Ή κι ο Πάλμα, με συμπαίκτες όλους αυτούς τους παίκτες που ήρθαν στον Άρη φαίνεται καλύτερα να λειτουργεί, να του κάνει καλό ο ανταγωνισμός, να μην τον... πετάει εκτός κάδρου.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο τα πολύ όμορφα πράγματα που παρουσίασε ο Άρης από τη μέση και μπροστά. Έδειξε και αδυναμίες. Μεσοαμυντικά δεν ήταν καλός. Και δεν έχει σημασία ότι δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Λεβαδειακό. Σημασία έχει ότι υπήρχαν αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές του, υπήρχαν πολλοί ακάλυπτοι χώροι, ήταν εύκολο, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο, για τον Λεβαδειακό να κυκλοφορεί τη μπάλα, να αναπτύσσεται και να φτάνει στην περιοχή του Άρη.

Είναι γνωστό ότι... καλό το θέαμα, η φαντασία και η επίθεση, αλλά, για μια ομάδα που θέλει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και το κύπελλο, η βάση πάνω στην οποία χτίζει τις προοπτικές της είναι η μεσοαμυντική λειτουργία. Η οποία πρέπει, αδιαπραγμάτευτα, να είναι ισχυρή, αποτελεσματική, να εξασφαλίζει ότι οι κίνδυνοι για την εστία, του Κουέστα εν προκειμένω, θα είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι.

Σ' αυτό το κομμάτι ο Άρης χρειάζεται να παρουσιαστεί καλύτερος στην συνέχεια. Όπως... καλύτερος είναι σίγουρο πως θα επιχειρήσει να παρουσιαστεί σε όλα τα κομμάτια στην συνέχεια. Εξάλλου, όσο καλό κι αν ήταν το δείγμα με τον Λεβαδειακό, δεν ήταν παρά το πρώτο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.