Ο Άρης έφερε τη μάχη για την τρίτη θέση στα μέτρα του και δείχνει ικανός να την τελειώσει

Δημήτρης Κανελλάκης12 Απριλίου 2022

Ο Άρης έφερε τη μάχη για την τρίτη θέση στα μέτρα του και δείχνει ικανός να την τελειώσει . Ήταν εξαιρετικός ο Άρης στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ήταν έτσι όπως θα πρέπει να είναι μια ομάδα με τον δικό του στόχο στα φετινά πλέι οφ.

Ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο, τακτικά ήταν άριστα προετοιμασμένος, είχε "διαβάσει" τον αντίπαλό του, ήξερε πού πρέπει να τον χτυπήσει ώστε να μην του αφήσει κανένα περιθώριο, καμία ελπίδα να πιστέψει ότι είναι ναι ικανός για να πάρει το ματς.

Δεν ξέρω αν είναι βιαστικό να συμπεράνει κάποιος ότι με τον Μπούργος στον πάγκο του ο Άρης εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη κι ότι έχει έναν προπονητή ο οποίος και την προετοιμασία για το παιχνίδι διαχειρίζεται καλύτερα και την οργάνωση της τακτικής και το κοουτσάρισμα.

Όμως, αυτή είναι η εικόνα από τότε που την τεχνική καθοδήγηση του Άρη ανέλαβε ο Αργεντίνος.

Είναι μια εικόνα ομάδας η οποία δεν μπλοκάρει όταν δεν πάει κάτι καλά. Δεν έχει την αδυναμία που έδειχνε πριν τον Μπούργος να βρει αντίδραση, να αλλάξει τα δεδομένα, να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της.

Ο Άρης εμφανίζεται πιο έτοιμος για να αντιμετωπίσει δυσκολίες.

Γι' αυτό και έχει πάρει το πάνω χέρι, έχει αποκτήσει τον πρώτο λόγο για την τρίτη θέση. Έχει φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του μετά τη νίκη στο ΟΑΚΑ. Μόνο απ' αυτόν εξαρτάται η έκβαση της μάχης στα πλέι οφ.

Αν δείξει στα επόμενα παιχνίδια σταθερότητα στην απόδοσή του κι αν εξακολουθήσει να είναι το ίδιο αποφασιστικός, δύσκολα θα κινδυνέψει.

Εξάλλου, κι οι συνδιεκδικητές του, έτσι όπως τους βλέπουμε, τόσο στην κανονική περίοδο όσο και στα πλέι οφ δεν είναι ομάδες που μπορούν να τον ανησυχήσουν ιδιαίτερα. Ούτε η ΑΕΚ, ούτε ο ΠΑΟ.

Ο Άρης έχει βάλει το νερό στ' αυλάκι και μόνο αν εμφανίσει τάσεις... αυτοκτονίας μπορεί να ανατραπούν τα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί.

Στο χέρι του είναι να την "κλειδώσει" την τρίτη θέση και να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο, πετυχαίνοντας τον τελευταίο στόχο που του έχει απομείνει.

Έναν στόχο που, αν δούμε συνολικά την πορεία του στην σεζόν, δούμε και την πορεία των άλλων ομάδων που διεκδικούν τον ίδιο στόχο, θα συμφωνήσουμε, νομίζω, ότι ο Άρης τον αξίζει περισσότερο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.