Ο Άρης έχει το… know how στην Αθήνα

Metrosport Team09 Απριλίου 2022

Στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε παιχνίδια με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Αρης είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, έφυγε μόλις μία φορά ηττημένος (ελέω της σφαγιαστικής διαιτησίας του Διαμαντόπουλου το περασμένο φθινόπωρο) και δείχνει ότι έχει το know how στη διαχείριση αυτών των αγώνων. 

Αυτό το συμπέρασμα αναδεικνύεται μέσα από τον πρότερο αγωνιστικό βίο των δύο ομάδων καθώς ο απολογισμός των τελευταίων πέντε αγώνων βάζει σε προτεραιότητα την ισοπαλία (3) ενώ οι δύο ομάδες μέτρησαν από μία νίκη. Βέβαια, αυτή του Αρη – στην κανονική διάρκεια της περασμένης σεζόν – δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη (φετινή) της ΑΕΚ καθώς η πρώτη ήρθε μέσα από το καθολικό παιχνίδι των «κίτρινων» και η δεύτερη από τις αποφάσεις του διαιτητή Διαμαντόπουλου.

Βέβαια, ακόμη κι έτσι, στην πρώτη φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων ο Αρης είχε κυριαρχήσει στο γήπεδο αναγκάζοντας την ΑΕΚ να περιοριστεί στο δικό της μισό, δίχως τελική προσπάθεια σε διάρκεια 45 αγωνιστικών λεπτών. Γενικώς, οι «κίτρινοι» έχουν δείξει ότι έχουν τον τρόπο να ελέγχουν τους αγώνες με την ΑΕΚ. Ενόψει της αυριανής αναμέτρησης, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι αποφάσεις του Χερμάν Μπούργος. 

Ο Αργεντίνος δείχνει να βάζει στο ψυγείο κάθε σκέψη για τριάδα στην άμυνα έπειτα από το αποτυχημένο πείραμα στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, δεν αποκλείεται όμως να υποστηρίξει συγκεκριμένες επιλογές του (σε επίπεδο προσώπων) όπως για παράδειγμα ο Εμπακατά. Αυτό έδειξε τουλάχιστον στη διάρκεια της προετοιμασίας παράλληλα με την πρόθεση επιστροφής στη διάταξη (4-2-3-1) που παίζει η ομάδα του στη διάρκεια της χρονιάς. 

Επίσης, δείχνει την πρόθεση να χρησιμοποιήσει την 11αδα που τελείωσε τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα με μια διαφορά, τη διατήρηση του Χουάν Ιτούρμπε στο ένα άκρο της άμυνας, τη χρησιμοποίηση του Ντάνιελ Μαντσίνι στο άλλο και αυτή του Ματέο Γκαρσία σε ρόλο 10αριου. 

Σε αυτό το ενδεχόμενο, ένας εκ των Μπαντού Ντιαγέ-Χαβιέρ Ματίγια δεν θα έχει θέση στο αρχικό σχήμα. Αυτά είναι μερικά από τα σχήματα που δοκίμασε στη διάρκεια της προετοιμασίας, νιώθοντας όμως και ανασφάλεια έπειτα από τη διαπίστωση θετικού κρούσματος Covid 19 κατά τον εργαστηριακό έλεγχο στον οποίον υποβλήθηκαν χθες οι ποδοσφαιριστές. 

Σήμερα, αναμένεται να υποβληθούν σε νέες εξετάσεις οι παίκτες όπου και θα διαπιστωθεί αν υπήρξε διασπορά του ιού…

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.