Ο Άρης έχει εμπειρία αλλά υστερεί σε αθλητικότητα

Βασίλης Βλαχόπουλος28 Αυγούστου 2020

Οι συμφωνίες με τους Τζαμάλ Σούλερ, Μάριο Τσάλμερς ουσιαστικά γέμισαν αρκετά το αγωνιστικό παζλ του Αρη ενόψει της επόμενης χρονιάς. Οι «κίτρινοι» θα παρουσιάσουν μια έμπειρη και πλούσια σε παραστάσεις ομάδα, ταυτοχρόνως όμως κι εφόσον «κλείσει» και ο Μίλαν Μιλόσεβιτς θα υστερούν σε αθλητικότητα.

Βάσει των μεταγραφικών κινήσεων στις οποίες προχώρησαν, στην περιφερειακή γραμμή βασικό ρόλο θα έχουν οι Τσάλμερς, Σούλερ και Ντεκόζι και από τον πάγκο θα έρχονται οι Φλιώνης, Αγραβάνης, Σιδηροηλίας. Εκκρεμεί η απόφαση για τον 7ο γκαρντ. Υπάρχει ο Κώστας Βλάσιος ο οποίος πέρυσι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, αλλά στην προετοιμασία συμμετέχουν οι Δημήτρης Καλαϊτζίδης, Δημήτρης Σταμάτης. Μιλώντας στο Metropolis 95.5, ο πρώτος σημείωσε ότι η παρουσία του στην προετοιμασία του Αρη δεν περιορίζεται στο πλαίσιο της δικής του διατήρησης σε καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά βρίσκεται σε συζητήσεις με την ομάδα για να υπογράψει συμβόλαιο. Σε ότι αφορά τον Σταμάτα, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σκέψη απόκτησής του.

Στη γραμμή των ψηλών, τα πράγματα είναι μπερδεμένα. Η υπόθεση του Μίλαν Μιλόσεβιτς παραμένει ανοιχτή καθώς ο Βόσνιος παίκτης ζητά ποσό περί των 60.000 ευρώ τον χρόνο, πέρα από τα οφειλόμενα της περσινής χρονιάς. Ο Βλάντιμιρ Ντραγκίτσεβιτς δεν είναι στη Θεσσαλονίκη παρότι έχει συμφωνία με την ομάδα καθώς η προϋπόθεση για την ενεργοποίησή της είναι η καταβολή 26.000 ευρώ. Αρα ο Αρης προπονείται δίχως τους δύο (εκ των πραγμάτων) βασικών ψηλών του. Το πλάνο περιλαμβάνει να έρχονται από τον πάγκο οι Γιάννης Κουζέλογλου, Διαμαντής Σλαφτσάκης και μένει να ληφθεί απόφαση για τον 5ο ψηλό. Πέρυσι αποκτήθηκε ο Γιώργος Γεωργάκης, περισσότερο για να βοηθάει στις προπονήσεις και λιγότερο για να έχει ρόλο στα παιχνίδια. 

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος επίσης συμμετέχει στις προπονήσεις και παρότι έχει στα χέρια του πρόταση από τον Απόλλωνα Πατρών, θέλει να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να υπογράψει στον Αρη, έστω κι αν χρειαστεί να προχωρήσει σε σημαντική μείωση του κασέ του. Σε κάθε περίπτωση, η φροντ λάιν του Αρη παρουσιάζει ένα πλεονέκτημα (την εμπειρία) και πολλά μειονεκτήματα. Δεν έχει αθλητικότητα, δεν υπάρχει ψηλός με decent μακρινό σουτ και είναι αρκετά αργή (λόγω χαρακτηριστικών των παικτών ) και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αυτό ενδεχομένως να θέσει θέμα αξιοποίησης της μίας ακόμη θέσης ξένου. Προς το παρόν, ο Σάββας Καμπερίδης δεν το σκέφτεται. Παράλληλα, στην περίπτωση που υπογράψει ο Μιλόσεβιτς, ο αγωνιστικός προϋπολογισμός θα ξεφύγει κατά περίπου 50.000 ευρώ σε σχέση μ’ αυτόν που είχε κατά νου η διοίκηση στις αρχές του καλοκαίριού.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.