Ο Άρης έχει αποδείξει ότι μπορεί

Γιώργος Στράντζαλης09 Μαΐου 2021

Στις επισκέψεις του στο γήπεδο της Τούμπας τα τελευταία χρόνια ο Αρηςαπό συγκυρίες δεν έχει καταφέρει ακόμη να φύγει νικητής, με αποκορύφωμα το φετινό παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, όπου οι Κιτρινόμαυροι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων και μέσα σε 5’ γκρέμισαν ό,τι με κόπο έχτισαν σε όλη τη διάρκεια εκείνου του αγώνα.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο πρόσφατο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, που είχαν το προβάδισμα για νίκη (παρότι δεν ήταν καλύτερο στο σύνολο του αγώνα) αλλά δέχτηκαν την ισοφάριση στο τελευταίο 10άλεπτο. Ο τρόπος που χάθηκε αυτή η ευκαιρία είναι που “ενόχλησε” τους ποδοσφαιριστές του Αρη και τον Άκη Μάντζιο, συνάμα όμως τους πείσμωσε για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

“Μας στεναχώρησε ο τρόπος που δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να το ξεπεράσουμε. Το παιχνίδι της Κυριακής μάς δίνει τη δυνατότητα να διατηρηθούμε μέσα στον στόχο που θέσαμε από την αρχή της χρονιάς. Πρέπει ο καθένας να βάλει ότι έχει και δεν έχει για να κερδίσουμε αυτό το παιχνίδι”, είπε ο προπονητής του Αρη μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι.

Για τους Κιτρινόμαυρους, ο αυριανός αγώνας στην Τούμπα είναι κομβικής σημασίας. Εφόσον καταφέρουν αυτή τη φορά να φύγουν με νίκη, τότε κλειδώνουν τον βασικό στόχο της σεζόν, την έξοδο δηλαδή στην Ευρώπη και παύουν να “ασχολούνται” με τα αποτελέσματα, είτε της ΑΕΚ είτε του Παναθηναϊκού. 

Παράλληλα, με νίκη θα αποκτήσουν ξανά προβάδισμα για τον αμέσως επόμενο στόχο τους, την 2η θέση στην τελική κατάταξη. Για να συμβεί αυτό, σύμφωνα με τον προπονητή, πρέπει… “να μπορέσουμε να έχουμε φρέσκα πόδια, φρέσκο μυαλό. Μπήκαμε στην τελική ευθεία και ο καθένας θα πρέπει να δώσει ό,τι έχει και δεν έχει, να αδειάσει το μυαλό του για να εκπληρώσουμε τον τελικό μας στόχο.

 Ξέρουμε πως ο ΠΑΟΚ έχει υπομονή στο παιχνίδι του και παίζει καθαρά για το αποτέλεσμα και θα πρέπει να προσαρμοστούμε στο κομμάτι αυτό εμείς”, ενώ για το αν τον προβληματίζει κάτι από την αγωνιστική εικόνα του Αρη στα play off... “Μας λείπει η ενέργεια σε διάρκεια στα παιχνίδια, από ‘κει και πέρα σε αυτή τη φάση που είμαστε χάσαμε την αμυντική μας συνέπεια και κάθε λάθος μας το πληρώνουμε με γκολ” .

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.