Ο Άρης δίνει την εντύπωση ότι δεν έχει σφυγμό, ότι ξέμεινε από ενέργεια, άδειασε...

Δημήτρης Κανελλάκης10 Μαΐου 2022

Η εικόνα του Άρη στα πλέι οφ, με εξαίρεση, ίσως, την εκτός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ, δεν είναι απλά μέτρια, αλλά... απογοητευτική. Κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα τον... μίνιμουμ στόχο του, που είναι, φυσικά, η κατάκτηση της τρίτης θέσης και να τελειώσει την σεζόν έχοντας αποτύχει και στις τρεις διοργανώσεις που έλαβε μέρος.

Σε ό,τι με αφορά, μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της ΑΕΚ και με δεδομένη την εικόνα των ανταγωνιστών του, πίστευα ότι ο Άρης δεν θα είχε καμία δυσκολία. Θεωρούσα ότι ακόμη κι αυτή την καλή, σε σχέση με την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟ τον τελευταίο καιρό, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει και να μην αφήσει να δημιουργηθούν προβλήματα.

Όμως, ειδικά αν κρίνει κάποιος από τα τελευταία παιχνίδια και ειδικά από αυτό με τον Ολυμπιακό, το μόνο που μπορεί να σκεφτεί είναι πως ο Άρης, ενδεχομένως, να αντιμετωπίζει, τελικά, και μεγαλύτερα προβλήματα από τους ανταγωνιστές του.

Στο προχθεσινό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Άρης ήταν μια ομάδα που δεν μπορούσε να κάνει τίποτε μέσα στο γήπεδο. Ήταν μια ομάδα... άδεια,, χωρίς ενέργεια, χωρίς διάθεση, χωρίς φρεσκάδα, που, ενώ κίνητρο -βαθμολογικό- υπήρχε μόνο γι' αυτήν και όχι για τον αντίπαλό της, δεν μπορούσε ούτε από αυτό να πάρει μία ώθηση.

Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έπαιζε με τα δεύτερα, κι ενώ λίγη ώρα νωρίτερα ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από τον ΠΑΣ και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟ είχαν έρθει ισόπαλοι, όλα ευνοϊκά, δηλαδή, για τον Άρη προκειμένου να κάνει το καθοριστικό βήμα προκειμένου να «κλειδώσει» την τρίτη θέση και να δικαιούται ακόμη και να ελπίζει πως μπορεί να κυνηγήσει την δεύτερη, οι παίκτες του Μπούργος εμφανίστηκαν στο γήπεδο λες και έπαιζαν ένα αδιάφορο ματς, λες και ήταν ένας αγώνας που δεν είχε κανένα διακύβευμα γι' αυτούς.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν πολύ για τον Άρη. Τα τρία ματς που έχει μέχρι το τέλος των πλέι οφ μόνο εύκολα δεν είναι. Πηγαίνει στην Τούμπα, υποδέχεται την ΑΕΚ, τελειώνει με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα. Έχει περιπλακεί πολύ η κατάσταση, ιδιαίτερα λόγω αυτής της αδυναμίας που βγάζει ο Άρης, αυτής της έλλειψης αγωνιστικού και ψυχολογικού αποθέματος που παρουσιάζει.

Δίνει την εντύπωση πως αυτή η ανάταση που υπήρξε τον πρώτο καιρό που ήρθε ο Μπούργος, ήταν πρόσκαιρη. Αν επιβεβαιωθεί ή διαψευστεί αυτή η άποψη θα το ξέρουμε το επόμενο δεκαήμερο...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.