«Ο Αρης δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει φέτος, πρέπει να αφήσει πίσω του τον αποκλεισμό ο ΠΑΟΚ«

Metrosport Team18 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ και του Παναιτωλικού, Δημήτρης Κυριακίδης, και μίλησε για τους τερματοφύλακες στην Ελλάδα, τον Κουέστα που ξεχωρίζει, τον Αρη που θα πρωταγωνιστήσει αλλά και τον ΠΑΟΚ που πρέπει να αφήσει πίσω του τον αποκλεισμό από την Ευρώπη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Φέτος θα είμαι στον Ποσειδώνα Μηχανιώνας ως τερματοφύλακας και παράλληλα θα είμαι και στον ΑΟ Καρδίας ως προπονητής τερματοφυλάκων στις ακαδημίες και στην ανδρική ομάδα. Δεν είμαι μεγάλος για τερματοφύλακας αλλά πρέπει να κοιτάς και το αύριο, δεν είναι εύκολο να προπονήσεις, πρέπει να έχεις συγκέντρωση και προσήλωση».

Για τον πιο αδικημένο τερματοφύλακα στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια: «Μεγάλη κριτική δέχθηκε ο Κουέστα του Αρη και ο Τσιντώτας της ΑΕΚ. Τον Τσιντώτα τον γνωρίζει σαν τερματοφύλακα και σαν άνθρωπο, μην ξεχνάμε πως όταν η ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα αυτός ήταν τερματοφύλακας. Ο κόσμος πάντα έχει απαιτήσεις και πρέπει να έχεις γερό στομάχι για να αντέξεις».

Για τον Κουέστα: «Για μένα ο Κουέστα είναι πολύ καλός τερματοφύλακας, όλοι οι τερματοφύλακες που αγωνίζονται κάνουν λάθη. Είναι δεδομένο πως θα κάνεις λάθη σε ένα μαραθώνιο αγώνων, σίγουρα κάποια παιχνίδια είναι κομβικά όπως είναι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Κανείς τερματοφύλακας δεν θέλει να κάνει λάθος, τα αντιμετωπίζει η εξέλιξη του είναι ανοδική και έχει βοηθήσει τον Αρη».

Για τον Αρη: «Υπήρξε μια επαφή πριν τρία χρόνια, είχα συμβόλαιο με τον Παναιτωλικό, τελικά δεν καρποφόρησε και δεν έγινε το ντιλ».

Για το πως το παίρνει ένας τερματοφύλακας όταν πάει σε μια ομάδα που ξέρει ότι έχει βασικό τερματοφύλακα: «Πρέπει να έχεις προσωπικότητα, να πιστεύεις στον εαυτό σου και να είσαι έτοιμος να διεκδικήσεις τη θέση στο νούμερο 1».

Για το ύψος των τερματοφυλάκων: «Εγω σαν προπονητής δεν θα κοιτάξω το ύψος, θέλω να έχει τις αναλογίες που χρειάζεται, αλλά δεν σταθώ σε στους δύο και τρεις πόντους διαφορά. Υπάρχουν κορυφαίοι τερματοφύλακες που έχουν φυσιολογικό ύψος».

Για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη: «O ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε όπως ήθελε και πως έπρεπε, αποκλείστηκε από μια ομάδα στα μέτρα του αλλά πάντα οι πρώτοι αγώνες κρύβουν παγίδες. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκάθαρα τον στόχο του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, δεν μπορεί να κοιτάξει πίσω γιατί είναι μεγάλη ομάδα».

Για τον φετινό Αρη: «Ο Αρης έχει πολύ καλό σύνολο, πολύ καλή ομάδα, δείχνει πως θα πρωταγωνιστήσει, θα είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικός. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα και παίζει για το αποτέλεσμα. Ο Ντένις μπορεί να μην του βγήκε, ο Σιαμπάνης έχει πολύ καλά στοιχεία και θα προσπαθήσει να αρπάξει όποια ευκαιρία του δοθεί αλλά ο Κουέστα είναι το ακλόνητο φαβορί για τη θέση του βασικού στο Αρη».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ: «Τα προηγούμενα χρόνια μπορούσες να καταλάβεις ποια ομάδα είναι το φαβορί. Φέτος δεν συμβαίνει αυτό, ο Ολυμπιακός δεν δείχνει πως είναι το φαβορί, ο Παναθηναϊκός θα έρθει με φόρα και έχει ενθουσιασμό. Η ΑΕΚ με νέο προπονητή και νέο γήπεδο θα είναι υπολογίσιμη. Θα είναι ένα καλύτερο πρωτάθλημα, πιο ανταγωνιστικό και πιο συναρπαστικό από το περσινό».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.