Ο Αρης άξιζε καλύτερης τύχης παρά το ρίσκο και τις απουσίες

Βασίλης Μάστορας20 Ιανουαρίου 2020

Ο Αρης έφυγε με άδεια χέρια και βαριά ήττα από το “Γ. Καραϊσκάκης”, χωρίς να αξίζει αυτής της τύχης παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε. Οι “κίτρινοι” δεν πλήρωσαν απλώς τις απουσίες και τον τρόπο που προσέγγισαν τον αγώνα μ’ έναν αντίπαλο που έχει εξαιρετικό επιθετικό τρανζίσιον, αλλά και κάποια οριακά σφυρίγματα του διαιτητή Τζοβάρα. Και επειδή στο ποδόσφαιρο αξία δεν έχει μόνο να κερδίζεις βαθμούς, αλλά και το πώς χάνεις έναν αγώνα το 4-2, παρότι είναι πλασματικό, δεν παύει να αφήνει αρνητικές εντυπώσεις.

Για τον Αρη ήταν στοίχημα η αγωνιστική του συμπεριφορά, χθες κόντρα στον Ολυμπιακό καθώς έπρεπε να διαχειριστεί απουσίες οι οποίες είναι καταλύτης στην απόδοση του. Σημαντικότερη από τις τρεις (Γκάμα, Σάσα, Κουέστα) αυτή του Σάσα ο οποίος είναι το on και off της απόδοσης των “κίτρινων”. Απουσία την οποία δεν μπόρεσε να την καλύψει ο Μπα κι αυτό ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, με δεδομένο ότι ο Γάλλος δεν έχει πείσει ότι έχει την ικανότητα να βοηθήσει σε υψηλό επίπεδο τόσο μεσοαμυντικά όσο και μεσοεπιθετικά. Ο Μπα είχε... χαμηλή πτήση, ο Ματίγια το ίδιο και οι Μαντσίνι- Φετφατζίδης δεν βοήθησαν. Σ’ αυτό προσθέστε ότι οι παίκτες του Αρη, ακολουθώντας τις εντολές του Ενινγκ, μάρκαραν ψηλά χωρίς όμως να έχουν μετρήσει το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός που είχε πλάτος στην επίθεση με το 4-3-3 διέθετε τρεις επιθετικούς που ήταν ένα κλικ παραπάνω σε ταχύτητα (Μασούρας, Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά) από τους αμυντικούς του Αρη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι όταν είχαν την μπάλα στα πόδια να φθάνουν με ευκολία σε τελική φάση καθώς εύρισκαν μπροστά τους πολλούς άδειους χώρους. Ετσι προηγήθηκαν στο 24΄με 2-0 πετυχαίνοντας δύο γκολ σε ισάριθμα λεπτά κι έχοντας δημιουργήσει μέχρι τότε ακόμη τέσσερις σημαντικές τελικές.

Ο Αρης που μπήκε με ποδοσφαιρικό θράσος στο γήπεδο, κι αυτό το πλήρωσε, δεν τα πήγε άσχημα το επιθετικό τρανζίσιον. Είχε συνολικά εννέα τελικές από τις οποίες στις πέντε η μπάλα κατέληξε στην εστία του Σα. Πόσες είχε ο Ολυμπιακός; Εντεκα συνολικά από τις οποίες οι 10 κατέληξαν στην εστία, αλλά δεν του ακυρώθηκε γκολ όπως του Αρη στην εξέλιξη φάσης που σηκώνει συζήτηση, ενώ οι Πειραιώτες ευνοήθηκαν στον καταλογισμό ενός πέναλτι το οποίο επίσης σηκώνει συζήτηση.

Ολα αυτά όμως θα είχαν λίγη αξία, αν ο Αρης παρότι προσέγγισε με ρίσκο τον αγώνα κατάφερνε να αξιοποιήσει καλύτερα τις τελικές του προσπάθειες και ήταν περισσότερο προσεκτικός μεσοαμυντικά. Και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες δεν είχαν καθαρό μυαλό και γι’ αυτό το τελικό αποτέλεσμα δεν αποτυπώνει την γενική εικόνα του αγώνα.

Κι αν κάτι πρέπει να προβληματίζει περισσότερο τον Αρη καθώς στην βαθμολογική του εξίσωση, για περισσότερους από έναν λόγους, μάλλον δεν υπολόγιζε τρεις βαθμούς από αυτό τον αγώνα, είναι ο τραυματισμός του Ιντέγε και οι αγώνες που ακολουθούν. Η βαθμολογική διαφορά μεταξύ της 4ης και της 8ης θέσης είναι μικρή κι αυτό σημαίνει ότι απαγορεύονται τα λάθη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.