Ο Αρης απέδειξε ότι δύσκολα θα αφήσει από τα χέρια του τα κεκτημένα

Βασίλης Μάστορας18 Απριλίου 2022

Ο Αρης νίκησε τον ΠΑΟΚ και στα 90 λεπτά του ντέρμπι απέδειξε ότι δικαίως πριν από μία αγωνιστική απέκτησε τον τίτλο του φαβορί για την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. 

Υπάρχει όμως και κάτι περισσότερο σημαντικό. Συμπέρασμα που προέκυψε μετά το χθεσινό ντέρμπι. Οτι ο Αρης δεν δείχνει τη διάθεση να αφήσει μέσα από τα χέρια του αυτό που έχει μέχρι στιγμής, δηλαδή το δικαίωμα να είναι εκ του ασφαλούς η μία από τις ομάδες που θα πάρουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. 

Το χθεσινό ντέρμπι έμοιαζε με crash test για τους στόχους του Αρη. Αν δεν κατάφερνε να συνεχίσει με νίκες θα έμπαιναν ζητήματα για το κατά πόσο θα μπορέσει να αντέξει μέχρι το τέλος το μπρα ντε φερ με τους ανταγωνιστές του ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. 

Αυτό το δίλλημα όμως άρχισε να ξεθωριάζει μετά τα όσα έκανε ο Αρης χθες απέναντι στον ΠΑΟΚ. Οι «κίτρινοι» όχι απλώς νίκησαν, αλλά κατάφεραν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα να είναι οι πρωταγωνιστές και να κρατούν στα χέρια τους την εξέλιξη του αγώνα. Πλην από κάποια διαστήματα στο δεύτερο ημίχρονο που ο Αρης έδειξε διάθεση να προστατεύσει το γκολ, έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ και επιχείρησε να απειλήσει με επιθετικό τρανζίσιον.

Ο Μπούργος αυτή τη φορά δεν είχε εκπλήξεις στην 11άδα. Προτίμησε και πάλι το 4-4-2 που είχε επιλέξει και κόντρα στην ΑΕΚ, τον Πάλμα δίπλα στον Καμαρά και τον Εμπακατά στο δεξί άκρο της άμυνας. Ο Ντουκουρέ ήταν η επιλογή του Αργεντινού για τη θέση του απόντα Σάσα κι έτσι λύθηκαν όλα τα ερωτηματικά που έμπαιναν πριν από τον αγώνα. 

Η επιλογή μάλιστα του Ιβοριανού, αντί πιθανόν του Ντιαγέ, αποδείχθηκε… εμπνευσμένη. Ο Ντουκουρέ στον πρώτο αγώνα που ξεκίνησε από την αρχή στην 11άδα «έκλεψε» την παράσταση. Ηταν ο σκόρερ του πολύτιμου γκολ και ο παίκτης που έδωσε πολλές βοήθειες στον άξονα, σε σημείο που να μη φαίνεται η απουσία του Λούκας Σάσα.

Ο Αρης από τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι, απέναντι σ’ έναν ΠΑΟΚ που αγωνίσθηκε με 11αδα που είχε έντονο το στοιχείο του ροτέϊσον, προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του. Μάρκαρε ψηλά τον αντίπαλο, έκλεβε εύκολα τη μπάλα ή υποχρέωνε τον ΠΑΟΚ να κάνει λάθη. 

Τα οποία έδιναν στους «κίτρινους» το δικαίωμα να δημιουργούν περισσότερες επιθέσεις απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που είχε προβλήματα στον άξονα λόγω του ότι Σβαμπ και Κούρτιτς δεν ήταν σε καλό φεγγάρι και που επιχειρούσε να απειλήσει κυρίως με τρανζίσιον. 

Το μόνο που πέτυχε όμως ήταν να έχει ένα σουτ του Ζίβκοβιτς στο 6ο λεπτό. Από εκεί και πέρα τίποτε το αξιόλογο. Ο Αρης είχε συνολικά οκτώ τελικές στο α’ ημίχρονο, απόδειξη ότι καθόταν στη θέση του οδηγού.

Ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερη κατοχή στο β’ ημίχρονο, ανέβασε τις γραμμές αλλά αυτό έδωσε στον Αρη την ευκαιρία να γίνει περισσότερο απειλητικός με το επιθετικό τρανζίσιον, χωρίς όμως να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες. Ούτε βεβαίως και το γεγονός ότι από το 71ο έπαιζε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Μιχάι.

Οι «κίτρινοι» νίκησαν γιατί είχαν περισσότερη ενέργεια, πίστεψαν στις δυνατότητες τους και κυρίως είχαν καθαρό μυαλό. Αντιθέτως ο ΠΑΟΚ έδειχνε να βρίσκεται σε σύγχυση και οι παίκτες του να μην μπορούν να μπουν στο πετσί των απαιτήσεων του αγώνα.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.