Ο Αρης απέδειξε ότι δεν παίζουν τα... μπάτζετ μπάλα

Δημήτρης Κανελλάκης17 Μαρτίου 2021

Ο Αρης ήταν, μακράν τολμώ να πω, η καλύτερη ομάδα στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, μετά τον Ολυμπιακό. Παρά το γεγονός ότι το ρόστερ του ίσως και να μην είναι το ίδιο ποιοτικό με των ανταγωνιστών του και το μπάτζετ του σίγουρα είναι υποπολλαπλάσιο του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, η πορεία που ακολούθησε σε αυτές τις 26 αγωνιστικές ήταν σαφέστατα πιο σταθερή, ξεκάθαρα πιο συνεπής, ταίριαζε περισσότερο σε ομάδα που έχει υψηλή στόχευση απ' ό,τι η αντίστοιχη των ομάδων με τις οποίες κοντραρίστηκε για τη δεύτερη θέση.

Αν και όταν ξεκινούσε το πρωτάθλημα ουδείς μπορούσε να φανταστεί πως οι "κίτρινοι" θα διεκδικήσουν και θα καταφέρουν, με άνεση κιόλας, να τερματίσουν δεύτεροι στη regular season.

Ο Αρης δεν κατάφερε απλά να πετύχει έναν στόχο πολύ υψηλότερο από αυτόν που είχε θέσει στο ξεκίνημα της σεζόν, να είναι δηλαδή στην πρώτη τετράδα και ευχαριστημένος, μάλλον, εφόσον τερμάτιζε τέταρτος. Πέτυχε πολύ περισσότερα πράγματα.

Επαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Είναι μια ομάδα που λες... αξίζει να καθίσω να τη δω. Κι ας μην την υποστηρίζεις. Είχε διάρκεια. Ακόμη κι όταν κάτι δεν πήγαινε καλά, δεν αποπροσανατολιζόταν, δεν έχανε την συγκέντρωσή του, δεν... μπερδευόταν σε σημείο που να αποσυντονιστεί και να δεχτεί νέα πλήγματα. Εβρισκε πάρα πολύ γρήγορα τις ισορροπίες του.

Αποδείχτηκε στη διάρκεια της σεζόν ότι έκανε εξαιρετικό σχεδιασμό το προηγούμενο καλοκαίρι. Τόσο οι παίκτες που διατηρήθηκαν όσο και αυτοί που αποκτήθηκαν, τα... βγάζουν τα λεφτά τους. Απέδειξε, επίσης, ότι δεν είναι μόνο τα λεφτά που φέρνουν την ευτυχία.

Έπαιξε 26 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα χωρίς σέντερ φορ στην ουσία. Χωρίς να παίρνει γκολ από τον σέντερ φορ του. Ακόμη κι αυτό, που, κακά τα ψέματα, είναι μεγάλο πρόβλημα για μια ομάδα που θέλει να πετύχει έναν υψηλό στόχο, το διαχειρίστηκε, το αντιμετώπισε, βρήκε λύσεις και δεν άφησε να τον πληγώσει.

Εχω γράψει και έχω πει πολλές φορές ότι, κατά την άποψή μου, καμία σεζόν δεν μπορεί να χαρακτηριστεί απόλυτα επιτυχημένη για τον Αρη, αν δεν συνδυάζεται με την κατάκτηση κάποιου τίτλου. Κι επιμένω σε αυτή την άποψη.

Παρόλα αυτά, θα ήταν άδικο να μην πιστωθεί στους "κίτρινους" αυτή η καταπληκτική πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Ανεξάρτητα από το πώς θα πάνε τα πράγματα γι' αυτούς στα πλέι οφ. Εκεί, βέβαια, όπου με την δική τους εικόνα από τη μία και την εικόνα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, έως τώρα, από την άλλη, εξακολουθούν να είναι το φαβορί για να διατηρήσουν τα κεκτημένα και κινδυνεύουν, μάλλον, να τα απολέσουν μόνο εφόσον για κάποιον λόγο καταρρεύσουν...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.