Ο Άρης αντέδρασε την κατάλληλη στιγμή

Γιώργος Στράντζαλης19 Φεβρουαρίου 2024

Στο Περιστέρι με αντίπαλο τον Ατρόμητο ολοκληρώθηκε για τον Αρη ένας μαραθώνιος 40 ημερών, ο οποίος ξεκίνησε από την Τρίπολη στις 3 Ιανουαρίου, με συνολικά 13 αγώνες σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, εκ των οποίων οι εννέα εκτός έδρας και μάλιστα με σερί ταξίδια: τρία στην Αθήνα, δύο στο Αγρίνιο, στην Τρίπολη, και Σέρρες, Βόλο και Γιάννινα. Το παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν το πέμπτο διαδοχικό εκτός έδρας!

Στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Αρης έπαιξε μόλις τέσσερις φορές, δύο στο Πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και δύο στο Κύπελλο με αντιπάλους την ΑΕΚ και τη Νίκη Βόλου. Τι έκανε; Πήρε σπουδαία πρόκριση επί της Ένωσης στη φάση των “16” του Κυπέλλου, πέρασε σχετικά άνετα από τα προημιτελικά με αντίπαλο τη Νίκη Βόλου, έκανε το πρώτο (και πιο δύσκολο) βήμα πρόκρισης στον τελικό με νίκη στο Αγρίνιο. Στο Πρωτάθλημα δε, ηττήθηκε μόνο από τον Ολυμπιακό (στις 21/1) και στην Τρίπολη (στις 3/1), στον πρώτο από τους 13 σερί αγώνες σε διάστημα 1,5 μήνα. Εκείνη η… τρικλοποδιά στην εκκίνηση του μαραθωνίου από τον Αστέρα στις 3 Ιανουαρίου ήταν μάλλον και το καμπανάκι που αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές. Η αντίδραση που βγήκε σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα έχουν φέρει τον Αρη μια ανάσα πριν από τη συμμετοχή του στον τελικό Κυπέλλου μετά από 14 χρόνια και με τη νίκη στο Περιστέρι ήρθε η κατοχύρωση της παρουσίας του στα playoffs. Αν κερδίσει την Κυριακή και τον Βόλο στο “Κλεάνθης Βικελίδης” τότε κλειδώνει και την 5η θέση.

Με εξαίρεση τις δύο απώλειες βαθμών σε Γιάννινα και Σέρρες, που κόστισαν βαθμολογικά, ο Αρης έβγαλε δύσκολα και συνεχόμενα παιχνίδια με επιτυχία και μάλιστα σε ένα διάστημα που ο Άκης Μάντζιος ήταν αναγκασμένος να κάνει ροτέισον, άλλες φορές παρατεταμένο, άλλες… μετρημένο, καθώς είχε διαχειριστεί ένα ρόστερ με 1) συσσωρευμένη κόπωση, 2) τραυματισμούς, 3) περιορισμένες επιλογές σε κάποιες θέσεις, και 4) αργοπορημένη άφιξη των μεταγραφών. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να χαθεί σε κάποιες περιπτώσεις η συνοχή της ομάδας, αλλά και πάλι το πρόσημο στο τελικό ταμείο του “μαραθωνίου” είναι θετικό, με βάση τις δυνατότητες και της στόχους της ομάδας.

Επίσης, σε μια κρίσιμη καμπή της σεζόν όπου ο Αρης είναι ένα βήμα πριν τον τελικό και στην 5η θέση της βαθμολογίας, ο Άκης Μάντζιος βλέπει τις επιλογές του να είναι αυξημένες. Συγκριτικά πάντα με τον προηγούμενο 1,5 μήνα, όπου… μετρούσε παρουσίες και αναγκάστηκε να πάει σε αλχημείες για να καμουφλάρει τα κενά. Στο ροτέισον έχουν μπει πλέον 4+3 παίκτες. Οι τέσσερις μεταγραφές (Ρόουζ, Φετφατζίδης, Μπένετ, Ανασφαριφάρντ)και τρεις παίκτες οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν πολύ από το ξεκίνημα της σεζόν με τραυματισμούς. Βέλεθ, Μανού Γκαρσία και Σαβέριο είναι τρεις κομβικές “μονάδες” στο πλάνο του Μάντζιου, οι οποίοι πλέον είναι απαραίτητοι. Εφόσον βγει από τα… πιτς και ο Ζουλ και επιστρέψει και ο Τζούρασεκ, τότε για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν ο προπονητής του Αρη θα έχει τόσο γεμάτο το “οπλοστάσιό του” και πληρότητα (σχεδόν) σε όλες τις θέσεις.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.