Ο αρχιδιαιτητής που άφηνε τις ομάδες να αυτοκαταστρέφονται!

Κυριάκος Θωμαϊδης09 Αυγούστου 2020

Ο νέος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ είναι ένας απρόβλεπτος άνθρωπος. Ισως γι’ αυτό, τον χρειαζόμαστε!

Ο 45χρονος Αγγλος δεσμεύτηκε για δύο πράγματα: Να κρίνει κάθε Δευτέρα τις επίμαχες φάσεις του πρωταθλήματος και να δίνει στη δημοσιότητα τους διαλόγους στο VAR.

Και οι δύο δεσμεύσεις του Κλάτενμπεργκ είναι στην κατεύθυνση της διαφάνειας, την οποία έχει τόσο ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο. Προκειται για μία καλή αρχή στη θητεία του νέου αρχιδιαιτητή.

Για να καταλάβετε πόσο ρηξικέλευθος είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, πρέπει να γυρίσουμε τέσσερα χρόνια πίσω. Το Μάϊο του 2016 σφύριζε σ’ ένα κρίσιμο ματς, το Τσέλσι – Τότεναμ. Το ισόπαλο τελικό αποτέλεσμα στην ουσία ανέδειξε πρωταθλήτρια την Τσέλσι. Ο Κλάτενμπεργκ έκανε τρία σοβαρά λάθη: Δεν απέβαλε τρεις παίκτες της Τότεναμ!

Ο ίδιος δεν δίστασε να μιλήσει δημόσια στο NBC και να παραδεχτεί τα λάθη του. Όμως άφησε σύξυλο τον δημοσιογράφο όταν εξήγησε γιατί δεν απέβαλε τους τρεις παίκτες: «Προτίμησα να αφήσω την Τότεναμ να αυτοκαταστραφεί. Να μην έχει τη δικαιολογία της διαιτησίας. Την άφησα να χάσει μόνη της το πρωτάθλημα»!

Η απίστευτη εξομολόγηση του κορυφαίου Αγγλου διαιτητή μπορεί να προκάλεσε αίσθηση, όμως όλοι τον παραδέχτηκαν για την ευθύτητα του λόγου του. Στην ουσία έκανε αυτό που έχει πει ο νομπελίστας λογοτέχνης, ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές: «Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις». Το μεγάλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Κλάτενμπεργκ στην Ελλάδα είναι η παραγωγική διαδικασία της ελληνικής διαιτησίας. Φθίνει συνεχώς. Αν δεν θεσμοθετήσει μέτρα, θα χρειαστεί να έχουμε ξένους διαιτητές για ολόκληρη την επόμενη δεκαετία.



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.