Ο «απρόβλεπτος» κύριος Μπούργος

Metrosport Team14 Απριλίου 2022

Τα πέντε διαφορετικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν σε δύο αγώνες σε συνδυασμό με τις αλλαγές στα πρόσωπα αν μη τι άλλο είναι στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο Χερμάν Μπούργος είναι προπονητής ο οποίος δεν φοβάται να βαδίσει πέρα από τη λογική των συνηθισμένων καθώς επίσης και ότι επιδιώκει να εκπλήξει τον αντίπαλο.

Στα δύο τελευταία παιχνίδια ο Αργεντίνος τεχνικός διέψευσε κάθε εκτίμηση για το σχήμα αλλά και τα πρόσωπα και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε αντίστοιχες αλλαγές κι ενόψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Εκπληξη αποτέλεσε το σχήμα (3-4-3) με το οποίο άρχισε τον αγώνα με τον ΠΑΣ, παραδοχή λάθους αποτέλεσε η επιστροφή στο καθιερωμένο σχήμα (4-2-3-1) στο δεύτερο ημίχρονο του ίδιου αγώνα. 

Όπως επίσης ήταν τουλάχιστον απρόβλεπτο το γεγονός της χρησιμοποίησης (στα δύο τελευταία παιχνίδια) των Εμπακατά, Λούις Πάλμα. Κρίνοντας δηλαδή από τις επιλογές του 53χρονου τεχνικού αλλά και τον… κρότο που προκαλούν, οι αποφάσεις λαμβάνονται βάσει των στοιχείων που έχει διακρίνει σε κάθε ποδοσφαιριστή, του βαθμού ανταπόκρισής του στο σχήμα στο οποίο έχει κατασταλάξει, προφανώς υπολογίζει και τα χαρακτηριστικά του αντιπάλου. 

Για παράδειγμα, στον αγώνα με την ΑΕΚ φώναζε συνεχώς να μην μπαίνει η μπάλα στην περιοχή της ομάδας του, επιδιώκοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να αναγκάσει τον αντίπαλο σε ανούσιες σέντρες.

Ανεξαρτήτως του απρόβλεπτου του πράγματος, το πιθανότερο είναι να μην προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα αλλά να επιμείνει σ’ αυτούς που εκτιμά ότι τον έχουν βγάλει ασπροπρόσωπο. Για παράδειγμα, στην τετράδα της άμυνας το βασικό ερωτηματικό αφορά τη δεξιά πλευρά δεδομένου του ότι απέναντι στον ΠΑΟΚ θα χρειαστεί πιο αποτελεσματικός μπακ. 

Αυτό μπορεί να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Ντάνιελ Σούντγκρεν. Δεν αποκλείεται επίσης να αναβαθμίσει τον ρόλο του Ματέο Γκαρσία δίνοντάς του θέση στο αρχικό σχήμα για λόγους τακτικής πειθαρχίας και παροχής βοηθειών στον ανασταλτικό τομέα καθώς ο Πάλμα δεν ήταν ιδιαίτερα συνεπής σ’ αυτόν τον τομέα. Κάποια συμπεράσματα θα βγουν στη διάρκεια της προετοιμασίας. Αυτή άρχισε χθες δίχως άλλα προβλήματα πέραν ασφαλώς των ποδοσφαιριστών που ταλαιπωρούνται από Covid 19 και φυσικά δεν υπολογίζονται για το ντέρμπι.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.