Ο Απόλλων στην εντατική: Συγκέντρωση από φορείς και συναντήσεις με Υπουργό και βουλευτές!

Χάρης Δημαράς12 Οκτωβρίου 2020


Συγκέντρωση στα γραφεία του «Τάγματος Ορκισμένων Απολλωνιστών» πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι από φορείς και μέλη της κοκκινόμαυρης οικογένειας, με σκοπό να βρεθεί λύση για τον ποδοσφαιρικό Απόλλωνα.

Το προσκλητήριο απηύθυναν οι βετεράνοι και οι οργανωμένοι (Τάγμα - Club Rossoneri) και ανταποκρίθηκαν ο δήμαρχος, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, βετεράνοι και φίλαθλοι. Άπαντες διατύπωσαν τον έντονο προβληματισμό τους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ΠΑΕ Απόλλων, με αίτημα την αποχώρηση της νυν διοίκησης και του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. 

Οι σύνδεσμοι και οι βετεράνοι πρότειναν την συγκρότηση επιτροπής που θα συναντηθεί με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρο Καράογλου, θα ενημερώσει τους βουλευτές Θεσσαλονίκης για το πρόβλημα, αλλά και το δημοτικό συμβούλιο. Συγκροτήθηκαν δύο τριμελείς επιτροπές, η μία αποτελείται από τους εκπροσώπους των βετεράνων και των οργανωμένων (Κώστας Κάκογλου, Κώστας Ζώης και Γιάννης Τσιλιφίδης) και η δεύτερη από τους επικεφαλής των τριών πρώτων δημοτικών παρατάξεων (Γιάννης Δαρδαμανέλης, Θεοδόσης Μπακογλίδης και Άρης Τεμεκενίδης). Σκοπός τους είναι να ενημερωθούν όλοι οι βουλευτές και ο Υπουργός, αλλά και να γίνει σχετική επερώτηση στη Βουλή, αλλά και να βρεθούν τρόποι ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, σε συνεργασία με τον ερασιτέχνη.

Μίλησαν αρχικά ο πρόεδρος του Τάγματος, Κώστας Ζώης, ο πρόεδρος των βετεράνων Κώστας Κάκογλου, ενώ το λόγο πήρε και ο επικεφαλής του ερασιτέχνη, Τάκης Μπαλτίδης, που μεταξύ άλλων παρουσίασε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο σύλλογος, κάνοντας λόγο για «εντατική». 

Προγραμματική σύμβαση

Στυ συζήτηση υπήρξε δέσμευση ότι θα γίνει προσπάθεια να συνταχθεί και να υπογραφεί μεταξύ του συλλόγου και του δήμου Καλαμαριάς μια προγραμματική σύμβαση με βάση την οποία θα υπάρξει οικονομική βοήθεια προς τον ερασιτέχνη ώστε να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που έχει τη δεδομένη στιγμή, με οφειλή στη ΔΕΗ καθώς άμεσα πρέπει να καταβληθεί το ποσό των 80.000 ευρώ για παλιές χρήσεις (προβολείς για βραδινούς αγώνες. Το συνολικό χρέος στη ΔΕΗ φτάνει τις 240.000). Επίσης, υπάρχουν κατασχετήρια από ιδιοκτησίες στο γήπεδο και παλαιούς αθλητές, με το χρέος να έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Στη λύση της προγραμματικής σύμβασης συμφώνησαν ο δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης, αλλά και οι επικεφαλής των παρατάξεων που μίλησαν στη συνέχεια, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Άρης Τεμεκενίδης, Αβραάμ Περσίδης και Νίκος Γαβριήλ. Παράλληλα τονίστηκε πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για ενίσχυση του συλλόγου.

Σε ό,τι αφορά στην ΠΑΕ διευκρινίστηκε πως εφόσον ο Απόλλων Πόντου δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στο πρωτάθλημα, τότε η ομάδα θα υποβιβαστεί όχι στη Γ' Εθνική, αλλά στα τοπικά! Κάτι που διαφοροποιεί τα δεδομένα και προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, όμως δεν πτοεί από τους οργανωμένους και τους βετεράνους να ζητούν την άμεση αποχώρηση της ομάδας, θεωρώντας, όπως ανέφεραν σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, πως η ομάδα διασύρεται. Σε αυτό μάλιστα θεωρούν συνυπεύθυνη στην ηγεσία της Λίγκας, στο ότι καλύπτει με τον τρόπο της την ΠΑΕ. Εφόσον βέβαια η ομάδα συμμετάσχει στο πρωταθλημα και υποβιβαστεί, τότε θα παίξει την επόμενη περίοδο στη Γ' Εθνική.

Το σημαντικό όπως διατυπώθηκε από τους παρευρισκόμενους είναι ότι υπάρχει συσπείρωση και κινητικότητα στην οικογένεια του Απόλλωνα, την ίδια στιγμή όμως η κόντρα συνεχίζεται με την ΠΑΕ, η οποία δεν έχει βρει ακόμη γήπεδο όπου και θα δηλώσει ως έδρα στο νέο πρωτάθλημα της Football League, καθώς ο ερασιτέχνης έχει προχωρήσει σε έξωση.  

Δείτε φωτογραφίες




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.