Ο Αουγκούστο είναι ο παίκτης του ΠΑΟΚ με το υψηλότερο rating (pics)

Χρύσανθος Δοβλέτογλου25 Ιανουαρίου 2023

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των πλάνων του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Βραζιλιάνος είναι βασικός σε όλα τα σημαντικά παιχνίδια του Δικεφάλου, παρότι κάποιες φορές, δεν κρατάει την ψυχραιμία του και δέχεται αχρείαστες κάρτες. 

Βοήθησε, κυρίως, την περασμένη σεζόν και σε ρόλο μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους, φέτος, όμως, επέστρεψε στη φυσική του θέση και από ματς σε ματς παρουσιάζεται όλο και καλύτερος, με αποκορύφωμα τις δύο τελευταίες εμφανίσεις του απέναντι στον Παναθηναϊκό για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Από το παιχνίδι της Τούμπας με την Λίνκολν στις 9 Δεκεμβρίου της προηγούμενης περιόδου, που έπαιξε βασικός, αγωνίστηκε σε όλα τα ματς που ήταν διαθέσιμος στο αρχικό σχήμα, πλην των εκτός έδρας αγώνων με τον Βόλο και τον Άρη που πήρε ανάσες. Συνολικά, δηλαδή, σε 22 παιχνίδια, με τα περισσότερα εξ' αυτών να είναι κομβικά. Τα δύο με την ΑΕΚ για το κύπελλο, τα δύο με την Μίντιλαντ για τους «16» του Conference, τα δύο με την Γάνδη για τα προημιτελικά, με την Μαρσέιγ, τα προημιτελικά κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και, φυσικά, στον τελικό με τον Παναθηναϊκό.

Φέτος έχει να επιδείξει, ήδη, 21 συμμετοχές και όπως όλα δείχνουν, αν δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο απρόοπτο με τραυματισμό, θα ξεπεράσει τις περσινές 37 παρουσίες του, που είναι το ταβάνι του μέχρι στιγμής στον ΠΑΟΚ.

Ο παίκτης με το υψηλότερο rating

Ο Αουγκούστο έχει την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ στην αξιολόγηση ποδοσφαιριστών στην ιστοσελίδα sofascore με 7.26, ενώ είναι συνολικά 7ος στο πρωτάθλημα πίσω από Αϊτόρ, Χάμες, Γκατσίνοβιτς, Λιβάι Γκαρσία, Μαντσίνι και Αραούχο. Επίσης, δείγμα της μαχητικότητάς του είναι ότι είναι δεύτερος στο πρωτάθλημα στα τάκλιν με 2.5 ανά αγώνα.

* Η βαθμολογία αξιολόγησης παικτών

* Τα τάκλιν

* Οι χώροι δράσης του στο 0-3 επί του Παναθηναϊκού

Διανύει την 4η σεζόν του στην Τούμπα

Ο Αουγκούστο διανύει στον Δικέφαλο την 4η σεζόν του. Μέχρι στιγμής, έχει καταγράψει συνολικά με την ασπρόμαυρη φανέλα 110 παρουσίες, ενώ πριν έρθει στον Δικέφαλο τις περισσότερες συμμετοχές τις είχε με την Φλουμιμένσε, 57 στον αριθμό. Εξάλλου, ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που τον «μύησε» στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με συνολικά 20 παρουσίες σε προκριματικά Champions League, Conference και Europa League.

Σκοράρει ο Βραζιλιάνος, κερδίζει ο ΠΑΟΚ

Μπορεί το γκολ να μην είναι το μεγάλο του ατού, ωστόσο, όποτε του δίνεται η ευκαιρία δοκιμάζει το αριστερό του πόδι και κάποιες φορές δικαιώνεται. Ο Βραζιλιάνος άσος έχει χτίσει μία αξιοπρόσεκτη παράδοση, καθώς όποτε σκοράρει ο ΠΑΟΚ όχι μόνο κερδίζει, αλλά το κάνει και με επιβλητικό τρόπο. Με τον Αουγκούστο να πετυχαίνει γκολ, οι ασπρόμαυροι κέρδισαν, μεταξύ άλλων, με 4-0 και 1-3 τον ΟΦΗ, με 1-3 και 4-1 τον Απόλλωνα, με 0-4 τον ΠΑΣ και φέτος με 3-0 τον Ιωνικό εκτός και τον Βόλο εντός.

Αναλυτικά τα ματς που βρήκε δίχτυα:

09/02/20 ΠΡΩΤ. ΠΑΟΚ - ΟΦΗ 4-0

15/02/20 ΠΡΩΤ. Λάρισα - ΠΑΟΚ 1-2

08/11/20 ΠΡΩΤ. Απόλλων - ΠΑΟΚ 1-3

03/10/21 ΠΡΩΤ. ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 1-3

30/10/21 ΠΡΩΤ. ΠΑΟΚ - Απόλλων 4-1

15/12/21 ΠΡΩΤ. Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-4

17/03/22 Conference Γκεντ - ΠΑΟΚ 1-2

10/11/22 ΠΡΩΤ. Ιωνικός - ΠΑΟΚ 0-3

13/11/22 ΠΡΩΤ. ΠΑΟΚ - Βόλος ΝΠΣ 3-0

22/12/22 Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-2

Η διάκριση με την κλήση στην Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας

Μέσα από τον ΠΑΟΚ ο Αουγκούστο γνώρισε μία μεγάλη τιμή που θα θυμάται, φυσικά, για όλη του την ζωή. Κλήθηκε στην Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου της εθνικής Βραζιλίας, σε μία στιγμή σταθμό στην καριέρα του.

Ο χαφ του Δικεφάλου είχε μιλήσει για το γεγονός σε ιστοσελίδα της πατρίδας του και σημείωσε πως θέλει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Τόκιο με την «Σελεσάο» και να κατακτήσει μετάλλιο.

«Έμαθα για την κλήση ενώ πετούσα πίσω στην Ελλάδα. Ήταν μια στιγμή που δημιούργησε ιδιαίτερα συναισθήματα. Είχα την τιμή και το προνόμιο να υπερασπιστώ το εθνόσημο αρκετές φορές στις πιο μικρές κατηγορίες.

Ωστόσο το να συμμετέχεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι κάτι ιδιαίτερο και απερίγραπτο συναίσθημα. Θέλω να είμαι μέλος της ομάδας. Θα δώσω τα πάντα για να βοηθήσω τη Βραζιλία και να φέρουμε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο», είχε τονίσει.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.