Ο Αμπέλ ελευθερώνει τους παίκτες-κλειδιά του ΠΑΟΚ

Metrosport Team23 Μαΐου 2020

Η εβδομάδα που ολοκληρώθηκε έδωσε την δυνατότητα στον Αμπέλ Φερέιρα και τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ να δουλέψουν ως ομάδα, να μπουν-επιτέλους-σε θέματα τακτικής και να κάνουν και προσομοίωση κανονικών αγώνων μέσα από οικογενειακά διπλά που έχουν ρόλο… φιλικών προετοιμασίας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός και οι συνεργάτες του άρχισαν, έτσι, να μεταφέρουν τα όσα σχεδίαζαν στους υπολογιστές τους την περίοδο της καραντίνας, σε πρακτικές ασκήσεις πάνω στο χόρτο, βάζοντας σε εφαρμογή το πλάνο του ΠΑΟΚ των πλέι οφ.

O 40χρονος τεχνικός και οι βοηθοί του ανέλυσαν τα όσα πέτυχε και… δεν πέτυχε ο ΠΑΟΚ όλη την προηγούμενη σεζόν και κατέγραψαν αλλαγές που πρέπει να γίνουν τόσο σε ζητήματα καθημερινής δουλειάς και εκγύμνασης, όσο και στους ρόλους των παικτών.

Πλέον, όλα αυτά παίρνουν έναν πιο ξεκάθαρο χαρακτήρα και μία από τις βασικές αλλαγές που θα επιδιώξει ο Δικέφαλος ενόψει των πλέι οφ είναι να βάλει φρένο στην εικόνα της προβλέψιμης και άρα μπλοκαρισμένης ομάδας που είχε εμφανίσει σε ορισμένα παιχνίδια και ήταν εν τέλει και αυτό που στοίχισε.

«Δείξτε το ταλέντο σας, πάρτε πρωτοβουλίες»

Ο Φερέιρα έχει αποφασίσει και το δείχνει και μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις με τις εντολές που δίνει κυρίως στους πιο ποιοτικούς παίκτες, στις προσωπικότητες της ομάδας, να στηριχθεί στο ταλέντο τους, στην εμπειρία τους και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Γι’ αυτό τους ζητά να δείξουν το ταλέντο τους, να κάνουν μέσα στο παιχνίδι και πράγματα που ξεφεύγουν από τα όσα αυστηρά ορίζει ο ρόλος τους και έτσι ο ΠΑΟΚ να πετύχει να εκπλήσσει τους αντιπάλους του.

Υπάρχουν στιγμές στις προπονήσεις που ένας έμπειρος παρατηρητής μπορεί να καταλάβει την διαφορά και να διαπιστώσει ότι ο 40χρονος τεχνικός ψάχνει αντίδοτο σε καλά διαβασμένους αντιπάλους.

Για να επιτευχθεί ο στόχος, ο Φερέιρα και οι συνεργάτες του έχουν και πρόκειται να κάνουν και περισσότερα τετ-α-τετ με τους παίκτες πρώτης γραμμής προκειμένου να περάσει ακόμη πιο πειστικά το μήνυμα. Φυσικά, ανάλογα με τον αντίπαλο και τις αδυναμίες του θα δίνονται οδηγίες για πρωτοβουλίες σε συγκεκριμένους παίκτες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.