Ο αγωνιστικός έλεγχος του Ηρακλή και το πλάνο για τη νέα σεζόν

Δημήτρης Καλαϊτζής10 Μαΐου 2022

Ο Στράτος Ευγενίου σε μία εποχή που κανείς δεν ήξερε τι ξημέρωνε στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ηρακλή βγήκε μπροστά και έδωσε το… φιλί της ζωής. Παρά τα εμπόδια που βρέθηκαν στο διάβα του και παρότι κάποιοι μνηστήρες έκαναν την εμφάνισή τους τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό για να αναλάβουν τα ηνία του συλλόγου ο ισχυρός άνδρας της Τρίγλιας για το δικό του συμφέρον και του Ηρακλή τους έκανε στην άκρη και πήρε την απόφαση να αναμειχθεί με κάθε κόστος με τα κοινά των «κυανολεύκων».

Ο πετυχημένος επιχειρηματίας έδωσε ξανά ελπίδα, πίστη και όραμα στον ιστορικό σύλλογο που δυστυχώς δεν υπήρχε τα τελευταία χρόνια και έφτασε να παίζει μέχρι και την τρίτη κατηγορία της ΕΠΣΜ.  

Ωστόσο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμενε ο ίδιος στην αρχή, καθώς η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε άδεια συμμετοχής στον σύλλογο. Τι σήμαινε αυτό; Ότι μπορούσε να αποκτήσει μόλις τρεις παίκτες άνω των 25 ετών. Αυτόματα έμενε εκτός στόχων η ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη. Παρά το μπλόκο της ΕΕΑ, ο Ηρακλής δημιούργησε ένα ρόστερ με ταλέντο και πολλές φιλοδοξίες. Αν σκεφθεί κάποιος τις συνθήκες κάτω από τις οποίες «χτίστηκε» αυτή η ομάδα και το χαμηλό μπάτζετ εύκολα θα αντιληφθεί ότι υπερέβη τον εαυτό της κατά τη φετινή αγωνιστική περίοδο τερματίζοντας στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. 

Η τελική βαθμολογία

1. Βέροια 75

2. Λάρισα 67

3. Ξάνθη 53

4. Νίκη Βόλου 52

5. Αναγέννηση Καρδίτσας 51

6.Ολυμπιακός Β΄ 51

7. Ηρακλής 48

8. ΠΑΟΚ Β΄ 44

9. Αλμωπός Αριδαίας 39

10.Απόλλων Πόντου 37

11. Θεσπρωτός 34

12. Πανσερραϊκός 33

13. Πιερικός 32

14. Καβάλα 31

15. Ολυμπιακός Βόλου 29

16. Απόλλων Λάρισας 29

17. Τρίκαλα 21

Η δουλειά του Κώστα Γεωργιάδη παρά τους ηλικιακούς περιορισμούς στο ρόστερ και τις προαναφερθείσες απουσίες απέδωσε καρπούς. 51 φορές βρήκε δίχτυα τη φετινή σεζόν ο Γηραιός, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι είχε 17 (!!!) διαφορετικούς σκόρερ με πρώτο βιολί τον Ματίας Τόμας!   

Οι σκόρερ του Ηρακλή

10 γκολ Τομάς

8 γκολ Γιουμπιτάνα (Ηρακλής)

4 γκολ Μπαστακός, Άλεξιτς

3 γκολ Πατράλης, Άγγελος Παπαστεριανός

2 γκολ Πήλιος, Σίλβα, Καρτσαμπάς, Kάκκο, Κωστούλας, Βιτίνιο, Τότσκα, Χρουσιέλ

1 γκολ Μανωλάκης, Χατζηπιρπιρίδης, Τουρσίδης

Η φετινή χρονιά ανήκει στο παρελθόν και αποτελεί την καλύτερη βάση για την επόμενη. Χρονιά η οποία θα είναι γεμάτη απαιτήσεις και με κορυφαίο στόχο την κατάκτηση της πρώτης θέσης και τον προβιβασμό του Ηρακλή στη φυσική του θέση που είναι η Super League 1.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζονται δεδομένα ποιοτικές προσθήκες στο ρόστερ και ενίσχυση σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Οι μεταγραφές ωστόσο μπορούν να περιμένουν. Αυτό που προέχει για τη διοίκηση είναι η συμφωνία με τον Κώστα Γεωργιάδη για τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο πλευρών. Οι «κυανόλευκοι» έχουν εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία τους οι δύο πλευρές να συνεχίσουν τη συνεργασία τους και την επόμενη χρονιά. Ο κύκλος των συζητήσεων θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πέσουν και οι υπογραφές με τον Έλληνα τεχνικό. Στη συνέχεια εφόσον κλείσει οριστικά το θέμα του προπονητή, θα «τρέξει» το μεταγραφικό πλάνο για τις θέσεις που χρειάζεται ενίσχυση ο Ημίθεος για να πρωταγωνιστήσει του χρόνου και να πάρει το εισιτήριο της επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια, όπου ποτέ δεν έπεσε αγωνιστικά. 

Θα πρέπει επίσης να γίνει σαφές τι θα γίνει με τα χρέη μόλις η ομάδα γίνει και επίσημα ΠΑΕ Ηρακλής. Είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τον ιστορικό σύλλογο και θα πρέπει να δοθεί επιτέλους ένα τέλος σε αυτό τον βραχνά που…τον πνίγει και δεν τον αφήνει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο με αποτέλεσμα να βολοδέρνει στις μικρές κατηγορίες.

Υπάρχει χρόνος για να ζυγίσουν οι άνθρωποι του Ηρακλή μαζί με τον Ερασιτέχνη την επόμενη μέρα του συλλόγου. Θα πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο που θα πείσει και τον κόσμο για να επιστρέψει μαζικά στο Καυτανζόγλειο.

«Ο Τομ θα πληρώσει τα χρέη που δημιούργησε» 

«Όσον αφορά στα χρέη του Ηρακλή, θα αναλάβει ο Τομ Παπαδόπουλος να πληρώσει τα δικά του χρέη, γιατί αυτά πρέπει να πληρωθούν, προκειμένου να μην έχουμε προβλήματα και ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για ρυθμίσεις με πρώην ποδοσφαιριστές», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο Στράτος Ευγενίου.

«Δεν υπάρχει λόγος να μην συνεχίσουμε με τον Γεωργιάδη»

«Εάν θέλει και ο Κώστας θα συνεχίσουμε μαζί και του χρόνου. Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε μαζί και του χρόνου, αφού το προπονητικό τιμ δουλεύει πολύ καλά και παραπάνω ώρες από ότι κάποιοι άλλοι. Του χρόνου τα πράγματα θα είναι διαφορετικά για την ομάδα, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστήσει η ομάδα. Αυτό που θέλουμε εμείς, είναι να δημιουργήσουμε καλύτερο και υγιές περιβάλλον για όλους, να έχουμε σταθερότητα και υγεία και όλα θα έρθουν».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.