Νυφούδης: «Απαράδεκτο να χωρίζουμε τους πελάτες μας σε εμβολιασμένους ή μη»

Metrosport Team30 Ιουνίου 2021

Ο Νίκος Νυφούδης, από την πρωτοβουλία εστίασης Θεσσαλονίκης, μίλησε στο Metropolis 95,5 FM και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό και τα νέα δεδομένα στην εστίαση, τον διαχωρισμό ανάμεσα σε εμβολιασμένους πολίτες και μη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τα νέα μέτρα και τον διαχωρισμό των χώρων:

«Δεν υπάρχει λογική στα μέτρα. Το να διαχωρίζουμε τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη είναι απαράδεκτο. Ως επιχειρηματίας λέω ότι είναι απαράδεκτο να ελέγχουμε τους πολίτες σε εμβολιασμένους και μη. Τόσα χρόνια στην εστίαση εμείς δεν έχουμε την άδεια να επιλέξουμε ποιους θα εξυπηρετήσουμε. Η επιχείρηση παρέχει υπηρεσίες προς όλους. Περιμένουμε να δούμε από την Κυβέρνηση και μια νομοθετική αλλαγή να μας δώσει αυτό το δικαίωμα. Το λέω επειδή διαβάζουμε τα ΦΕΚ με τεράστια κενά. Είναι ανέφικτο να λειτουργήσουμε και να ελέγχουμε στην είσοδο αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι. Μπορεί να έχουμε παρέες με 2 εμβολιασμένους και 2 μη εμβολιασμένους. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα πιαστούμε στα χέρια με τον κόσμο; Με τους πελάτες μας;».

Για το ποιος ορίζει τους μεικτούς και αμιγείς χώρους:

«Εμείς το ορίζουμε. Εμείς θα το δηλώσουμε τους χώρους. Δεν έχει βγει οδηγία γι’ αυτό. Φαντάζομαι ότι θα μπορούμε να σκανάρουμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμών. Είναι ανέφικτα πράγματα. Όλα τα εστιατόρια θα γίνουν χώροι μεικτής χρήσης. Είναι καταστροφικό για την εστίαση. Μπαίνουμε στη δυσάρεστη θέση να πάρουμε θέση ως επιχείρηση. Θα είναι σα να κατακρίνουμε την επιλογή του κόσμου να μην εμβολιαστεί. Δεν είναι αυτή η δουλειά μας. Δεν διαχωρίζουμε τους πελάτες μας. Εμείς θέλουμε να εξυπηρετούμε τον κόσμο. Προσωπικά έχω εμβολιαστεί, το λέω. Ο καθένας επιλέγει τι θα κάνει. Εμείς ως επιχειρηματίες δεν μπορούμε να πάρουμε θέση για το τι θα κάνει ο καθένας. Με 25%-30% πληρότητα στους εσωτερικούς χώρους, είναι ζημιογόνο για τις επιχειρήσεις. Όσοι δεν κάνουν τα εμβόλια, δεν είναι όλοι αρνητές. Κάποιους τους συμβουλεύουν οι γιατροί να μην το κάνουν. Στο τέλος είμαστε εμείς οι χαμένοι που θα έχουμε ακόμη λιγότερους πελάτες. Οι επιχειρήσεις της εστίασης δίνουν αγώνα για να αποφύγουν τα λουκέτα»

Για το αν έγινε κουβέντα με την Κυβέρνηση:

«Δεν ζήτησαν τις απόψεις μας. Οι συναντήσεις με την Κυβέρνηση ήταν πολλές. Αλλά έγιναν συναντήσεις στις οποίες τίποτα απ’ όσα ζητήσαμε δεν εφαρμόστηκε. Δεν μας άκουσαν. Επέλεξαν να κάνουν τη δική τους πολιτική, αγνοώντας όσα ζητήσαμε».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.