ΝΒΑ: Κλίπερς και Χοκς έκαναν το 2-2 και έχουν... δρόμο

Metrosport Team15 Ιουνίου 2021

Οι Σανς «σκούπισαν» τους Νάγκετς όμως τα υπόλοιπα ζευγάρια των ημιτελικών των δύο περιφερειών του ΝΒΑ έχουν αρκετό δρόμο αφού όλα είναι πλέον στο 2-2. Μετά από εκείνο των Μπακς με τους Νετς σε κατάσταση απόλυτης ισορροπίας μετά το τέταρτο παιχνίδι βρίσκονται οι Κλίπερς με τους Τζαζ και οι Χοκς με τους Σίξερς.

Οι Κλίπερς κυριάρχησαν στην πρώτη περίοδο (30-13) και έφτασαν χωρίς προβλήματα στη νίκη επί των Τζαζ με 118-104 για να κάνουν το 2-2. Αγωνιούν όμως για τον Καουάι Λέοναρντ που τραυματίστηκε.

Ο Πολ Τζορτζ ήταν ο κορυφαίος τους με 31 πόντους, εννιά ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ.

Από την άλλη πλευρά ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε 37 πόντους, πέντε ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ. Έφτασε μάλιστα τα έξι σερί ματς πλέι οφ με 30+ πόντους, ισοφαρίζοντας το μεγαλύτερο σερί από παίκτη των Τζαζ, που είχε ο Καρλ Μαλόουν.

Σαφώς πιο ενδιαφέρον ήταν το παιχνίδι της Ατλάντα όπου οι Χοκς νίκησαν τους Σίξερς με 103-100 και έκαναν το 2-2. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Τράε Γιανγκ που είχε 25 πόντους, 18 ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ. Είναι ο πρώτος παίκτης των Χοκς με 15+ πόντους και 15+ ασίστ σε ματς πλέι οφ μετά τον Ντοκ Ρίβερς που είχε 16 πόντους και 18 ασίστ τον Μάιο του 1988.

Ο Γιανγκ έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που έφτασε τις 18+ ασίστ σε ματς πλέι οφ ξεπερνώντας τον Σπαντ Ουέμπ που είχε το ρεκόρ από τον Απρίλιο του 1986.

Για τους Σίξερς ο Μπεν Σίμονς είχε 11 πόντους, 12 ριμπάουντ και εννιά ασίστ.

Ο Αντετοκούνμπο στην καλύτερη αμυντική πεντάδα

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε τα ξημερώματα τις καλύτερες αμυντικές πεντάδες της σεζόν και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συμπεριλήφθηκε στην πρώτη μαζί με τον καλύτερο αμυντικό της χρονιάς Ρούντι Γκομπέρ και τους Ντρέιμοντ Γκριν, Μπεν Σίμονς και Τζρου Χόλιντεϊ.

Τη δεύτερη καλύτερη αμυντική πεντάδα συγκροτούν οι Μπαμ Αντεμπάγιο, Τζίμι Μπάτλερ, Τζόελ Εμπίντ, Ματίς Τιμπούλ και Καουάι Λέοναρντ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.