Ντρισμπιώτη: «Πάντα βάζω υψηλούς στόχους, όλοι μπορούμε να το κάνουμε»

Metrosport Team17 Αυγούστου 2022

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκαν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο προπονητής της Ναπολέων Κεφαλόπουλος.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 35 χλμ. βάδην και ο προπονητής της μίλησαν για την τεράστια επιτυχία της 38χρονης πρωταθλήτριας στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Μεταξύ άλλων η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος δήλωσαν:

Για τα συναισθήματά της και ότι ποτέ δεν τα παρατάει: «Είμαι ορεινή, είμαι σκληρό καρύδι. Έχω τακτική μετά τα 20-25 χλμ. για να είμαι ξεκούραστη».

Ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος πρόσθεσε: «Επειδή πολλοί αγώνες και θέσεις παίζονται στα τελευταία χιλιόμετρα εκεί πρέπει να είναι δυνατή. Και επειδή ξέρω ότι είναι δυνατή σε αυτές τις αποστάσεις πρέπει να συνδυάσουμε την αντοχή με την ταχύτητα».

Για το πρόγραμμά της, η Αντιγόνη Ντρισμιώτη απάντησε: «Σίγουρα θέλει πολύ δυνατό χαρακτήρα για να αποδώσεις σε όλα. Ούτε εγώ μπορώ. Χρειάζεται συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να τα κάνω. Πάντα βάζω υψηλούς στόχους, είναι θέμα χαρακτήρα. Πιστεύω όλοι μπορούμε να το κάνουμε. Είτε πετυχαίνουμε είτε όχι, να έχουμε προσπαθήσει για αυτό».

Για τη στιγμή-ορόσημο από το ξεκίνημα της καριέρας της: «Δεν μπορώ να μην πω ότι η φετινή στιγμή θα με συνοδεύει εμένα, τον προπονητή μου, τις φίλες μου. Είναι ένα λιθαράκι στο αγώνισμα. Κάνοντας αυτό θα ήθελα να βρεθεί στα καλυτέρα και γίνει πιο γνωστό. Είμαι 38 και επιμένω ακόμη για το αγώνισμα μου».

Στην ερώτηση το ποιος παρακινεί περισσότερο τον άλλον στην προπόνηση, ο Ναπολέων Κεφαλόπουλος είπε: «Η Αντιγόνη με παρακινεί. Εγώ ήμουν απενεργοποιημένος με την έννοια ότι δεν υπήρχε το κίνητρο από τους θεσμικούς φορείς. Μία όαση που αναζητούσα ήταν η Αντιγόνη που με έκανε να δείξω πράγματα που δεν τα είχα δείξει. Υπάρχουν κι άλλα κορίτσια, ένα εξαιρετικό υλικό για τη διάδοχη κατάσταση στο άθλημα. Για πρώτη φορά αισιοδοξώ ότι μας περιμένει ένα καλύτερο μέλλον».

Όσο για το πού αφιερώνει την επιτυχία της, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε: «Δεν έχω πει κάτι ακόμα. Το αφιερώνω στον προπονητή μου, το άξιζε, έπρεπε να έρθει το μετάλλιο, το πήραμε μαζί, δουλέψαμε σκληρά. Σίγουρα στην οικογένειά μου, έπρεπε να στηρίξουν την επιχείρηση τους 3,5 μήνες που έλειπα όπως και στον σύζυγό μου που δεν είναι εύκολο να λείπει η γυναίκα του. Είναι και μια μικρή ομάδα ατόμων που ξέρουν αυτοί».

Για το αν θα αλλάξει η ζωή της: «Δεν μπορώ να την αλλάξω πολύ αλλά ένα μεγάλο κομμάτι το έχω αφιερώσει στην προετοιμασία. Αυτό με έχει βελτιώσει. Να είμαι με τον προπονητή και τις συναθλήτριές μου για να φέρουμε περισσότερα μετάλλια».

Για το ότι έφτασε στα όρια της νευρικής ανορεξίας: «Πέρασα μία δύσκολη περίοδο, για 4-5 μήνες δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα. Ευτυχώς η οικογένεια μου κατάλαβε το πρόβλημα και επέστρεψα στα κιλά μου. Μου αρέσουν τα γλυκά αλλά πειθαρχώ».

Για το αν υπάρχει κάποιο μειονέκτημα της αθλήτριάς του, ο κ. Κεφαλόπουλος ήταν αφοπλιστικός: «Ψάχνω ακόμα να το βρω. Δεν μπορώ να βρω κάτι, με εκπλήσσει διαρκώς θετικά. Αν ποτέ βρω κάτι, θα σας το πω».

Για το ότι το έναυσμα για την ενασχόλησή της Ντρισμπιώτη με το βάδην στάθηκε το βάδισμά της για να πιάσει ένα μπαλάκι του τένις, ο κ. Κεφαλόπουλος δήλωσε: «Για να κάνουμε μια διαδρομή δεν αρκούν κάποιες χιλιάδες βήματα, πρέπει να κάνεις το πρώτο. Είναι η σημαντικότερη στιγμή. Εγώ έτσι το θεωρώ. Όταν κλείσει την καριέρα της, σίγουρα θα αναφέρει αυτή τη στιγμή.

Για το ότι χτυπάνε συνεχώς τώρα τα τηλέφωνα, ο κ. Κεφαλόπουλος τόνισε: «Αθλητισμό κάνουμε. Μερικές φορές περιμένουμε να χτυπήσει. Πότε το προτιμάς να χτυπήσει, στον γάμο η στην κηδεία; Προτιμώ στον γάμο».

Κλείνοντας, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ρωτήθηκε για το φαγητό που της έλειψε και τι θα κάνει το επόμενο διάστημα: «Τα μεζεδάκια της μαμάς μου. Έχω κάποιες υποχρεώσεις να βάλω σε τάξη. Θα έχω τους δικούς μου ανθρώπους και αυτό θα είναι η ξεκούραση μου».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.