Ντράσκο Πρέλεβιτς: «Αγαπώ τον θείο μου Μπάνε, αλλά εγώ τραβάω τον δικό μου δρόμο»

Metrosport Team15 Νοεμβρίου 2022

Ήρθε στα Χανιά με ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία! Ο Ντράσκο Πρέλιεβιτς, ανιψιός του Μπάνε που μεγαλούργησε σε ΠΑΟΚ κυρίως, αλλά και ΑΕΚ βρίσκεται στα Χανιά και αγωνίζεται στην ομάδα του ΑΟΚ, βοηθώντας την στη Β’ Εθνική.

Είναι 21 ετών, γεννημένος στις 15 Φεβρουαρίου 2001 στο Βελιγράδι. Στα 12 χρόνια του ξεκίνησε να παίζει μπάσκετ στις ακαδημίες της Παρτιζάν Βελιγραδίου. «Τον παρακίνησε ένας φίλος του», όπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Έμεινα στην Παρτιζάν για 4 χρόνια. Η μητέρα μου, μου είπε ότι έπρεπε να ολοκληρώσω τις υποχρεώσεις μου με το σχολείο και έτσι μεταξύ 17-20 ετών παραμέλησα το μπάσκετ. Μετά από αυτό και μετά τα 20 μου χρόνια μπόρεσα πλέον και επικεντρώθηκα στο μπάσκετ».

Ο Ντράσκο έπαιξε πέρυσι στη νότια Σερβία σε μια ομάδα με προπονητή τον γνωστό Γκόραν Μιλίκοβιτς «Φίνατς» που τον βοήθησε πολύ, στην επαναφορά του στο μπάσκετ.

Δείτε τι λέει ο ίδιος στο e-magazine της ΕΟΚ για τον θείο του τον Μπάνε Πρέλειβιτς, για το ποιοι τον επηρέασαν και τον ώθησαν στο μπάσκετ, για το κίνητρό του να έρθει στα Χανιά και για το μέλλον του.

Σε επηρέασε ο θείος σου, Μπάνε Πρέλιεβιτς να ασχοληθείς με το μπάσκετ;

«Και ο θείος μου και ο πατέρας μου. Όλη η οικογένεια ασχολείται με το μπάσκετ. Ξεκίνησα όμως επειδή εγώ αγάπησα το μπάσκετ και ο Μπάνε με βοήθησε πολύ φυσικά να το εξελίξω».

Έχεις εκτιμήσει ότι ο Μπάνε είναι αγαπητό πρόσωπο στην Ελλάδα, λόγω της σπουδαίας παρουσίας του στον ΠΑΟΚ;

«Παντού όπου πηγαίνω, ειδικά οι 40άρηδες και πάνω ακούγοντας το όνομά μου, μου λένε “ξέρεις τον Μπάνε;” και τους απαντώ ότι είναι θείος μου και φυσικά τρελαίνονται! Ξέρω την ιστορία του και τι έκανε στην Ελλάδα, φυσικά».

Σε έχει βοηθήσει σε αγωνιστικά στοιχεία της τεχνικής του;

«Όχι ιδιαίτερα με τεχνική, αλλά με βοήθησε πολύ στην ψυχολογία ενός αγώνα, στο πώς θα διαχειρίζομαι δύσκολες καταστάσεις. Ο Μπάνε είναι θείος μου, τον αγαπώ, έπαιξε σε ΠΑΟΚ, ΑΕΚ στην Ελλάδα αλλά εγώ είμαι ο Ντράσκο και τραβώ τον δικό μου δρόμο».

Πως έκανες την επιλογή να παίξεις στα Χανιά που είναι μια ομάδα με πολλές ιδιαιτερότητες;

«Προσπαθώ να βελτιώνομαι αγώνα με αγώνα. Δουλεύω σκληρά. Προσπαθώ να βάζω στο γήπεδο αυτά που ξέρω. Δεν έχω πίεση, στόχος μου είναι να δίνω τα πάντα στον αγώνα».

Σε επηρεάζει το γεγονός ότι παίζεις σε μια ομάδα που διεκδικεί την παραμονή και μάλιστα θα είναι δύσκολος ο στόχος;

«Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε σαν ομάδα. Όσο περνά ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Όχι δεν με επηρεάζει. Πιστεύω ότι έχουμε κάποιες πιθανότητες παραμονής, παρά το γεγονός ότι είναι δύσκολο το πρωτάθλημα. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».

Είσαι ο κορυφαίος σκόρερ της ομάδας. Σε εμπιστεύονται προπονητής και συμπαίκτες;

«Αποκτάμε μεγαλύτερη οικειότητα με την ομάδα, τους συμπαίκτες και τον προπονητή. Αποβάλλω την πίεση και παίζω καλύτερα. Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα. Υπάρχει καλή χημεία. Κάνουμε παρέα και εκτός γηπέδου, δεν τσακωνόμαστε και αυτό δημιουργεί πολύ καλό κλίμα».

Συνεχίζεις την παράδοση του καλού σουτέρ, όπως ήταν και ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Δουλεύεις σκληρά για αυτό;

«Είναι και η δουλειά, είναι και το DNA. Προσπαθώ συνεχώς να δουλεύω και να κρατάω την παράδοση. Είμαι βέβαια αριστερόχειρας ενώ ο θείος μου δεξιόχειρας».

Ποιες είναι οι μελλοντικές φιλοδοξίες σου;

«Πρώτα από όλα είναι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία. Θέλω να δουλεύω σκληρότερα, να γίνομαι καλύτερος.

Δεν μπορώ να πω που μπορώ να φτάσω. Θέλω να ξεπεράσω τα όνειρα μου. Να φτάσω όσο πιο μακριά γίνεται.

Επίσης, μου αρέσει η Ελλάδα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πού θα σου δοθεί η ευκαιρία για το επόμενο βήμα».

Η Εθνική Σερβίας δεν κατάφερε να φτάσει ψηλά στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Ποια ήταν η αιτία, κατά την γνώμη σου;

«Πιστεύω ότι είχαμε εύκολους αντιπάλους στον όμιλο και πήγαμε χαλαροί στα νοκ άουτ. Και αυτό το αντιληφθήκαμε αργά. Η Σερβία, όμως, θα επιστρέψει».

Πηγή:www.basket.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.