«Ντοπαρισμένος» για τη νίκη ο ΠΑΟΚ!

Metrosport Team23 Δεκεμβρίου 2022

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να μη διαθέτει όλα εκείνα τα ποδοσφαιρικά όπλα που θα του έδιναν τη δυνατότητα να παρουσιάζει ένα άκρως θελκτικό θέαμα αλλά έχει το σύνολο που αποδεικνύει εντός γηπέδου ότι είναι «ντοπαρισμένο» για τη νίκη. Εκτός από την αυτοσυγκέντρωση και τη διατήρηση των ρόλων που επί τω πλείστον είναι έργο προπονητή, για να κερδίσεις ένα ματς απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που θέλει όσο τίποτε τους βαθμούς και αγωνίζεται στην έδρα του, πρέπει να διαθέτεις απαραίτητα και ένα ακόμη χαρακτηριστικό. Να το «θέλεις» περισσότερο. Να έχει εμφυτευθεί στο μυαλό σου ότι στα 100 περίπου λεπτά που θα παίξεις πρέπει να τα δώσεις όλα έτσι ώστε την στιγμή που θα αποχωρήσεις να μη σου έχει μείνει τίποτε να… δώσεις. 

Αυτό το είδαμε χθες στους περισσότερους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου. Έτρεχαν, έδιναν μάχες συνεχώς. Δεν άφηναν καμία μπάλα , ακόμη και αυτή που θεωρητικά ήταν χαμένη, να περάσει αμαχητί. Αυτό ήταν το χαρακτηριστικό που όρισε τον νικητή στο χθεσινό ματς. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ ήταν αρκετά σκαλιά πιο πάνω από τον Παναιτωλικό και σε ποιότητα και σε φυσική κατάσταση. Όπως όμως μας έχει δείξει το ποδόσφαιρο ακόμη και ο μικρότερος αντίπαλος μπορεί να κερδίσει τον δυνατό αν ο τελευταίος δεν προσέξει ή αν η τύχη παίξει καθοριστικό ρόλο. 

Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε τίποτε στην τύχη. Αμυντικά λειτούργησε άψογα. Ο Παναιτωλικός έβγαλε μόνο μια φάση ενώ δυο τρεις φορές η μπάλα δεν έφυγε σωστά από την περιοχή. Αυτά ήταν όλα κι όλα τα μείον σε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι. Επιθετικά ο Ολιβέιρα έκανε με διαφορά το καλύτερό του παιχνίδι. Πέτυχε γκολ, έδωσε ασίστ, δέχθηκε πολλά φάουλ και μαζί με τον Νάρεϊ τον αισθάνθηκαν οι αμυντικοί του Παναιτωλικού πάρα πολύ. Θετικός για μια ακόμη φορά ήταν ο Κωνσταντέλιας ενώ από τα χαφ καλύτερος ήταν ο Αουγκούστο αν και θα μπορούσε να στοιχίσει και πάλι η συμπεριφορά του. Ο Λουτσέσκου ως ένα σημείο ήλεγχε την ομάδα του και το παιχνίδι αλλά όταν είδε την κούραση να έρχεται δεν επενέβη άμεσα. Θα μπορούσε να κάνει τις αλλαγές πιο γρήγορα αν και αυτή είναι η γνώμη μας και τίποτε παραπάνω. 

Συμπερασματικά ο ΠΑΟΚ ήταν μια ομάδα σαν αυτή που θέλουμε να βλέπουμε. Παίζει στα κόκκινα και το αντέχει. Η διοίκηση επιβάλλεται να βοηθήσει με μια επιπλέον ενίσχυση και όχι να ακούμε φήμες περί πρότασης για Ζίφκοβιτς ή και Κουλιεράκη. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ θέλει λύσεις. Τέλος έχουμε μια απορία με τον σχετικό παροπλισμό του Ντάντας γιατί χθες μετά το 60-65 χρειαζόταν ένας χειριστής και δεν τον είδαμε να περνά παρά μόνο όταν εξ ανάγκης βγήκε ο Σβαμπ. 

Για τη διαιτησία δεν έχουμε να πούμε πολλά. Ήταν μια ελληνική διαιτησία. Αφήστε επιτέλους να παιχτεί παιχνίδι και μη σφυρίζετε με το παραμικρό. Μετά το Μουντιάλ βαρεθήκαμε να ακούμε την σφυρίχτρα. Στο ματς με την Καλαμάτα σφυρίχτηκαν σε βάρος του ΠΑΟΚ 29 φάουλ!!! Έτσι δεν παίζεται ποδόσφαιρο.

* Άρθρο του Θάνου Μπούζα

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.