Ντικούδης: «Μοντέρνο μπάσκετ η Εθνική, κατάντησαν ανέκδοτο οι εκλογές»

Metrosport Team03 Ιουλίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο Δήμος Ντικούδης.

Ο βετεράνος διεθνής μπασκετμπολίστας μίλησε για την παρουσία της Εθνικής στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά.

Επίσης αναφέρθηκε για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, λέγοντας πώς οι εκλογές της ΕΟΚ έχουν καταντήσει ανέκδοτο.

Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Ντικούδης δήλωσε: 

Για την Εθνική: «Μου άρεσε πολύ. Έπαιξε μοντέρνο μπάσκετ με πολλά εύστοχα σουτ και μου άρεσε η εικόνα που βγάλαμε. Δεν είναι μόνο ότι μπορούμε, πρέπει να παίξουμε σε υψηλό τέμπο εκεί πάει πλέον το μπάσκετ, σε υψηλά σκορ και γρήγορο ματς. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να παίζουμε αναχρονιστικό μπάσκετ με μόνο στόχο την καταστροφή του αντιπάλου. Να δούμε πως θα βγάλουμε τα σουτ, πως θα περάσουμε το κέντρο στα 4 δευτερόλεπτα ώστε να είμαστε μια ανταγωνιστική ομάδα».

Για το πώς θα αντικατασταθούν οι παίκτες της δικής του γενιάς του 2005-2006: «Υπάρχουν παιδιά και ένα καλό που έκαναν τα «παράθυρα» είναι ότι κάποια παιδιά πήραν εμπειρίες με την Εθνική και είναι πιο έμπειροι σε τέτοια παιχνίδια. Μπαίνει ο Καββάδας και είναι έτοιμος, είναι σαν να παίζει χρόνια στην Εθνική. Και σε αυτή την Εθνική υπάρχουν και πρώτα ονόματα και τα παιδιά από τον πάγκο βοηθάνε πολύ».

Για τον χρόνο που δεν έχουν στις ομάδες τους: «Είναι πρόβλημα, τα παιδιά της Εθνικής πρέπει να έχουν περισσότερο χρόνο στις ομάδες τους. Είναι ένα μοντέλο το ρωσικό, υπάρχουν πολλά. Δε βοηθάνε οι 6 Αμερικανοί. Η δική μου γενιά δεν είχε τόσους Αμερικάνους. Υπήρχαν κοινοτικοί αλλά ήταν πιο βατός ο δρόμος. Στην εποχή που έπαιζα υπήρχαν και Αμερικανοί ρολίστες που έπαιζαν 5-10 λεπτά. Δεν ήταν οι Αμερικανοί που έψαχναν νούμερα για το νέο συμβόλαιο. Είναι θέμα ολονών τι θέλουν και τι θέλουν να πέτυχουν. Δε νομίζω ότι η παρουσία 6 Αμερικανών δίνει αίγλη στο πρωτάθλημα. Το ίδιο θα ήταν και με τρεις Αμερικανούς. Θα έπρεπε να μειωθούν και να είναι πιο εύκολο να παίξουν τα νέα παιδιά. Στο ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να υπάρξουν κανόνες για ευνοούν τους Έλληνες παίκτες».

Αν εξακολουθεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ: «Παραμένω υποψήφιος. Οι εκλογές στην ΕΟΚ έχουν καταντήσει ανέκδοτο. Είναι λυπηρό. Άλλες ομοσπονδίες έχουν κάνει εκλογές έχουν διδάξει πολιτισμό και το μπάσκετ απογοητεύει το κοινό. Πιστεύω ότι πρέπει να σεβόμαστε κανόνες θεσμούς ο καθένας βλέπει τι γίνεται και κρίνει. Κανείς δεν το περίμενε γιατί δεκάδες ομοσπονδίες εναρμονίστηκαν προχώρησαν στην επόμενη μέρα. Είναι παγκόσμιο φαινόμενο, δεν είναι ελληνικό, προέρχεται από τη ΔΟΕ. Και ενώ όλοι προχώρησαν, εμείς στο μπάσκετ παραμένουμε στάσιμοι. Είναι κωμικοτραγική κατάσταση».

Για τις αποχωρήσεις των Ζήση και Σπανούλη: «Τον Νίκο τον έζησα από μικρό όταν ήρθε στην ΑΕΚ στα 17. Άκουγε και προσπαθούσε πολύ, είναι φίλος μου και χαίρομαι για την καριέρα που έκανε και πώς την έκλεισε. Με τον Βασίλη συνυπήρξαμε στον Παναθηναϊκό, και αυτός είναι από τη Λάρισα όπως κι εγώ. Εκπληκτική καριέρα, δε θεωρώ ότι είχε μεγαλύτερο ταλέντο από άλλους αλλά η θέληση και το πείσμα του ήταν το κάτι άλλο».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.