Ντιέγκο Κόστα: Εμφανίζεται ως «εγκέφαλος» σε στοιχηματικό σκάνδαλο

Metrosport Team01 Οκτωβρίου 2021

Ο πρώην επιθετικός των Ατλέτικο Μαδρίτης και Τσέλσι, Ντιέγκο Κόστα, φαίνεται πως εμπλέκεται σε παράνομο στοιχηματισμό και την υπόθεση ερευνάη αστυνομία της Βραζιλίας.

Ο 32χρονος επιθετικός, οποίος αγωνίζεται τη φετινή χρονιά στην Ατλέτικο Μινέιρο, κατηγορείται για εμπλοκή στην υπόθεση και είναι ο μοναδικό που έχει κατονομαστεί από τις αρχές της χώρας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας του Sergipe

«Το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία του Sergipe ξεκίνησε τη δεύτερη φάση μιας επιχείρησης με την κωδική ονομασία "Distraction" με στόχο να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία στην έρευνα σχετικά με τις φερόμενες πρακτικές εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ανταλλαγής ξένου νομίσματος που αφορούν τον ιστότοπο Esportenet, τους ιδιοκτήτες του, τους χρηματοπιστωτικούς φορείς και τον χρηματοδότη.

Στην πρώτη φάση της επιχείρησης, η οποία ξεκίνησε φέτος στις 3 Μαρτίου, κατασχέθηκαν έγγραφα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και το ποσό των 13.129.217 δολαρίων.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, εντοπίστηκαν άλλες πλατφόρμες στοιχημάτων που χρησιμοποιούνται από τον όμιλο και μεμονωμένες εταιρείες με νομικά πρόσωπα για τη φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από τις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες.

Επαληθεύτηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν ξένα νομίσματα που βοήθησαν την εγκληματική οργάνωση να προβεί σε απάτη που αφορά το συνάλλαγμα, καθώς και η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή που φέρεται να είναι ο χρηματοδότης του εγκληματικού σχήματος.

Σε αυτό το στάδιο, η έρευνα επικεντρώνεται στην απάτη σε συνάλλαγμα, με ιδιαίτερη έμφαση στους συναλλάγματα και τον χρηματοδότη του στοιχηματικού ιστότοπου.

Εκτελούνται επίσης εντάλματα κατάσχεσης περιουσίας που ανήκουν σε όσους εμπλέκονται στο εγκληματικό σχέδιο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.