Ντέρμπι πολλών κινήτρων κόντρα στον Ολυμπιακό

Χρύσανθος Δοβλέτογλου10 Ιανουαρίου 2021

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε, πιο δύσκολα απ' ότι περιμέναμε, την αποστολή του κόντρα στον Βόλο και, πλέον, στρέφει την προσοχή του στο ντέρμπι της Τετάρτης (13/1) με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Τόσο για τον Πάμπλο Γκαρσία, όσο και για τους ποδοσφαιριστές αυτό το ματς κρύβει πολλά κίνητρα. Ο Ουρουγουανός τεχνικός καλείται σταδιακά να αποδείξει, αλλά και να πείσει, ότι η ομάδα που χτίζει θα έχει ταυτότητα και ότι θα είναι ικανή να κερδίσει ξανά τον σεβασμό των αντιπάλων, μετά την στήριξη που έλαβε από την διοίκηση τις τελευταίες ημέρες. Και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είναι μία πολύ καλή δοκιμασία για να φανεί αν έχει αρχίσει να κάνει βήματα προς τα εμπρός.

Φυσικά, και για αρκετούς ποδοσφαιριστές είναι ένα ματς μέσα από το οποίο μπορούν να κάνουν ακόμη πιο αισθητή την παρουσία τους και να «φωνάξουν» ότι αξίζουν μία θέση σε ένα σύνολο που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό. Ο Ουάρντα, για παράδειγμα, μετά την επιστροφή του δείχνει αγωνιστικά συγκεντρωμένος, αν και για να βγάλουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα για τον Αιγύπτιο, θα πρέπει να περιμένουμε και άλλο. Το ντέρμπι κόντρα στους ερυθρολεύκους είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον 27χρονο μεσοεπιθετικό να δείξει αν, τελικά, διαθέτει ηγετικές τάσεις και αν έχει τη στόφα να αντέξει και να ανταποκριθεί σε παιχνίδια με ένταση και ψυχολογικό βάρος.

Ο Λάμπρου, πλέον, δεν έχει το ελαφρυντικό του πιτσιρικά. Επέστρεψε για να δώσει ουσιαστικές λύσεις στον Πάμπλο Γκαρσία και να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή, γιατί έχει αποδείξει ότι και τεχνική κατάρτιση διαθέτει και ταχύτητα και το γκολ έχει. Άρα, το μόνο στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι να η διάρκεια, ώστε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, γιατί πραγματικά οι δυνατότητες δεν του λείπουν. Είτε, λοιπόν, έρθει την Τετάρτη (13/1) από τον πάγκο, είτε παίξει ως βασικός, έχει μεγάλο κίνητρο και αυτός για μία πολύ καλή παρουσία.

Για το τέλος αφήσαμε τον Κρμέντσικ, ο οποίος έδωσε κόντρα στον ΝΠΣ Βόλος πολύ καλά δείγματα γραφής και άφησε σε όλους την εντύπωση ότι πρόκειται για έναν δυναμικό φορ περιοχής, ο οποίος, επιπρόσθετα, μπορεί να κάνει και την παραπάνω ενέργεια έξω από τα καρέ. Ο Τσέχος πέτυχε και το τρίτο γκολ, που του δίνει ψυχολογία ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι και γι' αυτόν ένα κρας τεστ, για να αποδείξει ότι μπορεί και σε ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι να πάρει την γραμμή κρούσης στις πλάτες του.

Το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου καλείται, βέβαια, συνολικά απέναντι στον Ολυμπιακό να δείξει σε όλους ότι είναι ακόμη εδώ και ότι παρά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα είναι αποφασισμένο να δώσει την μάχη του μέχρι το τέλος, αλλά και πως οι ανέλπιστα χαμένοι βαθμοί ήταν, απλώς, μία κακή παρένθεση. Αλλά όλα τα παραπάνω για να επιτευχθούν χρειάζεται ψυχή και συγκέντρωση από το πρώτο λεπτό μέχρι το σφύριγμα της λήξης. 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.