Ντεμπελέ, η μεγάλη επιστροφή: Από την αφάνεια στο standing ovation

Χρύσανθος Δοβλέτογλου08 Απριλίου 2022

Στην αρχή της χρονιάς, ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι δεν θα πίστευαν ότι αυτό ήταν δυνατό. Η Σεβίλλη βρισκόταν ήδη δώδεκα βαθμούς μπροστά από την Μπαρτσελόνα και ο Ντεμπελέ ήταν εκτός αποστολής τον Ιανουάριο, επειδή δεν συμφωνούσε για επέκταση συμβολαίου του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι. Όμως, ο Γάλλος αυτή τη στιγμή όχι μόνο λάμπει με τις επιδόσεις του, αλλά αποτελεί και μια συνεχή πηγή κινδύνου για τους αντιπάλους. Ο Ντεμπελέ έχει, επίσης, το πλεονέκτημα να λειτουργεί σωστά στο επιθετικό πρέσινγκ που ζητάει Τσάβι.


Ο 24χρονος εξτρέμ είναι ένας από τους βασικούς λόγους της «εκτίναξης» της Μπαρτσελόνα μαζί, φυσικά, με τον Τσάβι, του εξαιρετικού Πέδρι και τον φίλο του από την εποχή της Ντόρτμουντ, Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. Τα πράγματα πάνε πολύ καλά από την επιστροφή του Ντεμπελέ στις αρχές Φεβρουαρίου. Έκτοτε έχουν καταγραφεί επτά νίκες και μία ισοπαλία, με διαφορά τερμάτων 25-6.

Τον χειμώνα ήταν σίγουρο ότι θα αποχωρήσει

Ο Ντεμπελέ ήταν σχεδόν δεδομένο ότι θα φύγει από την Μπάρτσα τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έτσι ώστε ο χρεωμένος σύλλογος να ανακτήσει τουλάχιστον ένα χρηματικό ποσό απ' αυτά που είχαν καταβληθεί για να αποκτηθεί. Οι Καταλανοί δαπάνησαν 140 εκατομμύρια ευρώ στην Ντόρτμουντ για τον Γάλλο το καλοκαίρι του 2017, περιμένοντας ότι θα τα κάνει απόσβεση. Όμως, ο Ντεμπελέ έμοιαζε να παραμένει στάσιμος... Οι πολυάριθμοι τραυματισμοί και οι διακυμάνσεις της φόρμας τον κράτησαν πολύ πίσω. Από τον Αύγουστο του 2017 έως το τέλος Ιανουαρίου 2022, το διαζύγιο φαινόταν αναπόφευκτο, έπαιξε μόλις 20 παιχνίδια και έλειπε συνολικά 695 ημέρες και έπαιξε μόνο 7.520 από τα πιθανά 22.320 λεπτά για την Μπάρτσα!

Από την αφάνεια στο standing ovation κόντρα στη Σεβίλλη

Ο Ουσμάν Ντεμπελέ κατάφερε, όμως, να αντιστρέψει το κλίμα και είδε τον κόσμο να τον χειροκροτάει όρθιος στη μεγάλη νίκη με 1-0 επί της Σεβίλλη, όχι μόνο για την ασίστ που μοίρασε, αλλά και για την γενικότερη εμφάνισή του. Αυτή η επιτυχία έφερε την Μπάρτσα στη δεύτερη θέση της La Liga από την ένατη όταν ο Τσάβι ανέλαβε τα ηνία από τον Ρόναλντ Κούμαν. Την επόμενη μέρα, μάλιστα, ο εκπρόσωπος του Ντεμπελέ είχε συνάντηση στο Μαρόκο με φόντο την ανανέωση του συμβολαίου του.



Ο Τσάβι αρνήθηκε να τον στείλει στις εξέδρες και αντ' αυτού πήρε τον Ντεμπελέ υπό την προστασία του για να τον ξαναφέρει στη φόρμα που τον έκανε γρήγορα έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο στη θέση του. Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο Γάλλος άσος δεν ηγείται μόνο της ομάδας του στις ασίστ, αλλά και των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης.

Εμπόδια στις συζητήσεις, αλλά...

Στις συζητήσεις για να συνεχίσουν οι δύο πλευρές μαζί υπάρχουν ακόμη κάποιες διαφωνίες, αλλά αυτό είναι λογικό αφού η τελευταία επικοινωνία χρονολογείται τον Δεκέμβριο του 2021. Η Μπαρτσελόνα, φυσικά, θέλει, πλέον, να τον διατηρήσει στο ρόστερ της, αλλά, όπως λέγεται, ο παίκτης πρέπει να κάνει κάποιους συμβιβασμούς προκειμένου να υπογράψει νέο συμβόλαιο.



Αποκαλύπτεται, επίσης, ότι ο Ντεμπελέ δεν έχει υπογράψει κανένα προσύμφωνο με άλλη ομάδα. Από το ρεπορτάζ, πάντως, προκύπτει ότι Θα χρειαστούν αρκετές συναντήσεις για να υπάρξει οριστική συμφωνία. Και όλα αυτά, ενώ ο 24χρονος έκανε έξτρα προπονήσεις τον τελευταίο καιρό και βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.