Ντέιβιντ Ίνγκραμ: «Χρυσάφι» στα χέρια του ακόμα και για τις βολές

Metrosport Team25 Απριλίου 2020

Με ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό αμειβόταν ο Ντέιβιντ Ίνγκραμ στα καλά χρόνια του Ελληνικού μπάσκετ.

Ντοκουμέντα που έρχονται στην επιφάνεια δείχνουν πως ο Αμερικάνος καλαθοσφαιριστής ήταν από τους προνομιούχους της εποχής του, λαμβάνοντας χρήματα ακόμα και για τις εύστοχες βολές του!

Ο παίκτης που αποτελούσε είδωλο για τον μπασκετικό Ηρακλή στα τέλη της δεκαετίας του 80΄ απογείωσε και απογειώθηκε από την παρουσία του στον «Γηραιό», όπως απογειώθηκαν και οι οικονομικές του αποδοχές. 

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή Φώτης Θέος ανακάλυψε στα αρχεία του Συλλόγου και δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο facebook το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο Ίνγκραμ (Dadid Angrum) για την μπασκετική σεζόν 1990-91.

Τα ποσά προκαλούν ζάλη καθώς με την τότε ισοτιμία δραχμής/δολαρίου οι απολαβές του Ίνγκραμ ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια δραχμές στο σύνολό τους για μία χρονιά κάτι το οποίο αντιστοιχεί στα 335.000 δολάρια ετησίως. 

Από τα 25 εκατομμύρια, τα 19.2 εκατομμύρια αφορούσαν τον μισθό του ενώ 4 εκατομμύρια έλαβε για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Επιπλέον ο παίκτης του Ηρακλή έλαβε 800.000 επί δύο καθώς βρισκόταν μεταξύ των κορυφαίων σκόρερ και των καλύτερων από τη γραμμή του φάουλ, ενώ 1.600.000 δραχμές μια και ο Ηρακλής έφτασε ως τους ομίλους του Κόρατς.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.