Νταρακλίτσας: «Αυτό που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένας οχετός - Δεν ξέρω αν ο Τερζής έχει τη δύναμη να φέρει Έλληνες παίκτες»

Metrosport Team08 Ιουνίου 2023

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και νυν προπονητής, Γιώργος Νταρακλίτσας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή "Τρίτο Ημίχρονο" στο Metropolis 95.5 και μεταξύ άλλων μίλησε για τους λόγους που δεν θέλει να εμπλακεί ενεργά στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ αναφέρθηκε και στην επιλογή του Απόστολου Τερζή από τον Άρη.

Αναλυτικά όσα δήλωσε: «Δεν ασχολούμαι ενεργά με το ποδόσφαιρο πλέον, απλά ενημερώνομαι. Υπήρξαν κάποιες προτάσεις για να αναμειχθώ σε κάποιες ομάδες, αλλά πέθανε ο αδερφός μου και πλέον έχω άλλες προτεραιότητες.

Ως προπονητής και με βάση του χαρακτήρα μου είδα ότι δεν μπορώ να συμμετάσχω στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αν δεν είχα μια άλλη δουλειά, ίσως θα το είχα υποστεί. Αυτό που γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένας οχετός. Οι πρόεδροι ψάχνουν να βρουν έναν προπονητή που να ακούει, αυτό τους ενδιαφέρει. Δεν κατηγορώ κανέναν που το κάνει, αλλά εγώ δεν μπορώ.

Όλοι οι παράγοντες είναι ουρανοκατέβατοι, όλοι χρωστάνε, ειδικά στη Β Εθνική. Η Β Εθνική είναι ένα εργοστάσιο, δεν είναι η ομάδα του χωριού. Πως εμπλέκεσαι αν δεν έχεις τα φόντα να το κάνεις; Βλέπεται κανέναν πρόεδρο να φεύγει από τη Β Εθνική; 

Τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει ένα ταλέντο να ξεχωρίζει από τη Β Εθνική. Δεν γίνεται η Β Εθνική και η Γ Εθνική να μην παράγουν παίκτες. Από που θα βγουν; Από την Κ-15;

Για να αλλάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο, μια φορά. Εμείς κάθε χρόνο το αλλάζουμε, μια δύο ομίλους, την άλλη 4 ομίλους κλπ. Πρέπει να υπάρχει μια σταθερότητα. Επίσης, αν δεν πληρώνουν να υποστούν κάποιες συνέπειες. Και να τηρηθούν οι νόμοι που υπάρχουν. Να υπάρχει αυστηρός έλεγχος». 

Για τον Άρη και τον Απόστολο Τερζή: «Δεν ξέρω αν ο Τερζής έχει τη δύναμη να φέρει Έλληνες ποδοσφαιριστές στον Άρη, δεν ξέρω αν το καθεστώς στην ομάδα αφήνει τον προπονητή να έχει δυνατή φωνή. Στις περισσότερες ομάδες, όχι μόνο στον Άρη, ο προπονητής έχει άλλη βαρύτητα, όταν είναι όνομα, έχει άλλη βαρύτητα στις μεταγραφές και απαιτεί».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.