Ντάνι Φερνάντες: «Είναι ηγέτης ο Πασχαλάκης, έγινε πιο δυνατός μετά από την φετινή σεζόν»

Κώστας Πετρωτός31 Μαΐου 2021

Η σχέση των δύο από την εποχή που αγωνίζονταν μαζί στον Πανθρακικό είναι γνωστή. Τα τελευταία χρόνια τους ενώνει και ο ΠΑΟΚ και ο παλιός (Ντάνι Φερνάντες) δεν χάνει την ευκαιρία να παρακολουθεί τον νέο (Αλέξανδρο Πασχαλάκη).

Ο 37χρονος Πορτογάλος τερματοφύλακας μιλά στη «Μ» και το Metrosport.gr για την φετινή σεζόν του 31χρονου Έλληνα διεθνή γκολκίπερ:

«Η φετινή χρονιά τον έκανε καλύτερο και πιο δυνατό πνευματικά.

Ξεπέρασε όλα τα εμπόδια, δουλεύοντας ακόμη πιο σκληρά, έμεινε προσηλωμένος και αφοσιωμένος στους συμπαίκτες του και ο Θεός ανταμείβει, όσους πιστεύουν και δουλεύουν.

Δόξα τω Θεώ, ο Πασχαλάκης είναι ένας τερματοφύλακας που δουλεύει σκληρά και είναι παθιασμένος 200% με αυτό που κάνει», λέει αρχικά ο Ντάνι και προσθέτει σε ό,τι έχει να κάνει με την βραδιά του τελικού:

«Ήταν ένα φανταστικό παιχνίδι και για τον ΠΑΟΚ και για τον ίδιο. Ενα από αυτά που θα θυμάται για πάντα, μία νύχτα αξέχαστη.

Ανταλλάξαμε μηνύματα μέσω κινητού και ήταν πολύ χαρούμενος. Εμείς έχουμε έναν δικό μας κώδικα όταν μιλάμε (γέλια). Στο ποδόσφαιρο, μετρά η προσωπικότητα και η πίστη.

Ο Γκαρσία τον πίστευε και του έδινε εμπιστοσύνη, χωρίς να σκέφτεται αν κάποιες στιγμές δεν ήταν τέλειος. Όλοι κάνουν λάθη».

Τέλος, σε ό,τι αφορά το αν πρέπει να συνεχίσει ο «Πάσχα» στον ΠΑΟΚ και τα επόμενα χρόνια, σημείωσε: «Πρέπει να μείνει ως το τέλος, είναι ηγέτης για την ομάδα, δεν είναι ένας απλός τερματοφύλακας. Έχει τρία Κύπελλα και ένα αήττητο πρωτάθλημα, είναι καλός τύπος εκτός γηπέδων… τι συζητάμε».

Κατέληξε, λέγοντας: «Ο Πασχαλάκης είναι νέος σε ηλικία για τερματοφύλακας. Έχει πολλά nα δώσει ακόμη. Και υπάρχει και κάτι ακόμη που στον ΠΑΟΚ δεν πρέπει να το ξεχνούν: Έχει αρκετά περισσότερα από 100 παιχνίδια με την ομάδα.

Όταν έχεις έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή μέσα στην ομάδα σου, αυτό είναι κάτι ξεχωριστό. Είναι πολύ σημαντικό για κάθε σύλλογο αυτό, γιατί υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής με πολλές παραστάσεις».

«Θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου στην Ελλάδα»

Ο Φερνάντες αγωνίστηκε στην Τάρξιεν της Μάλτας φέτος, ωστόσο, το πρωτάθλημα διακόπηκε ελέω κορωνοϊού. Πλέον, βλέπει την επόμενη πρόκληση στην καριέρα του και όπως λέει «θα ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να κλείσω την καριέρα μου εκεί».

Πασχαλάκης και Φερνάντες είχαν συναντηθεί τον περασμένο Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη. Ο Πορτογάλος τον συμβούλευε όταν ήταν συμπαίκτες στον Πανθρακικό και πάντα του υπενθύμιζε ότι έχει όλα τα προσόντα να φτάσει πολύ ψηλά.

Ο πολύπειρος τερματοφύλακας σχολίασε ακόμη την πορεία του ΠΑΟΚ φέτος:

«Ήταν μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα και η ομάδα έμεινε ενωμένοι.

Είχε αλλαγή προπονητή, από τον Φερέιρα πήγε στον Γκαρσία που στο τέλος κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα εκεί που έπρεπε και πήρε και τίτλο.

Οι παίκτες θα βγουν πιο δυνατοί και αυτό που συνέβη τώρα, θα τους βοηθήσει του χρόνου», τόνισε.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.