«Νούμερο ένα κίνδυνος ο Ζάχαβι, ΠΑΟΚ και PSV θα παλέψουν για την 2η θέση»

Πέτρος Χαριζακλής05 Νοεμβρίου 2020

Ο ΠΑΟΚ έχει ξεκινήσει με δύο ισοπαλίες στον 5ο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και την Πέμπτη (5/11, 19.55) αντιμετωπίζει την Αϊντχόφεν σε ένα άκρως καθοριστικό παιχνίδι για την πιθανή πρόκρισή του στην επόμενη φάση. Οι Ολλανδοί έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με κάποια προβλήματα λόγω κορωνοϊού αλλά θα παρατάξουν μια άκρως ανταγωνιστική ενδεκάδα στο χορτάρι της Τούμπας.

Το Metrosport.gr συνομίλησε με τον ρεπόρτερ της PSV στην ολλανδική εφημερίδα Eindhovens Dagblad, Ρικ Ελφρινκ, και του ζητήσαμε να μας αναλύσει την κατάσταση στην ολλανδική ομάδα και στη χώρα λόγω κορωνοϊού. Ο Ολλανδός δημοσιογράφος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει παίκτη πάνω στον Ζάχαβι, πως η μοναδική θέση που ίσως να είναι αδύναμοι οι Ολλανδοί είναι το δεξί άκρο της άμυνας ενώ αποκάλυψε και την πιθανή ενδεκάδα. Ο Ρικ τόνισε πως η PSV σέβεται απεριόριστα τον Δικέφαλο, σημείωσε πως το παιχνίδι είναι ανοιχτό ενώ πριν από 20 χρόνια η ολλανδική ομάδα θα ήταν φαβορί, τον λόγο που ζήτησε αναβολή για τον αγώνα με τη Ντεν Χάαγκ ενώ μας αποκάλυψε τον ποδοσφαιριστή από την δεύτερη ομάδα που ίσως να αγωνιστεί ως αλλαγή.

-Πώς είναι η κατάσταση στην Ολλανδία με τον κορωνοϊό;

«Υπάρχουν αρκετά κρούσματα, μειώνονται όμως τελευταία, αν και σε υψηλό επίπεδο γενικά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, είναι σοβαρό πράγμα ο κορωνοϊός. Εδώ όλα είναι κλειστά, το ποδόσφαιρο παίζεται χωρίς κόσμο, η εστίαση είναι κλειστή, μόνο τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία είναι ανοιχτά. Βέβαια το λοκντάουν στη Θεσσαλονίκη είναι πιο δύσκολο».

-Πόσα κρούσματα έχει η PSV και πόσα εξ αυτών αφορούν βασικούς ποδοσφαιριστές;

«Η ολλανδική ομάδα έχει 11 κρούσματα κορωνοϊού. Οι τρεις επέστεψαν (Ζαχάβι, Ροζάριο, Τέζε), 8 δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα εκ των οποίων μόνο οι 2 είναι βασικοί, ο Ντάμφρις και ο Γκάκπο. Δεν θεωρώ πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα τώρα για την ομάδα, ο Ντάμφρις είναι ο αρχηγός και ο φουλ-μπακ και ο Γκάκπο παίζει στα πλάγια και είναι πολύ ταλαντούχος. Θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ είναι μια δύσκολη ομάδα. Στα δεξιά πλευρά θα είναι αδύναμη, είναι απώλεια ο Ντάμφρις».



-Θα αγωνιστεί κάποιος από την δεύτερη ομάδα;

«Στη Θεσσαλονίκη ταξίδεψαν 15 παίκτες της πρώτης ομάδας και τέσσερις από τη δεύτερη ομάδα. Αυτός που μπορεί να αγωνιστεί ως αλλαγή είναι ο Λεντέσμα, ο 20χρονος Αμερικανός είναι ο πιο ταλαντούχος από την δεύτερη ομάδα από αυτούς που είναι στην αποστολή και αγωνίστηκε και ως αλλαγή κόντρα στη Ντεν Χάαγκ».


-Πως προετοιμάστηκε η PSV; Γιατί ζήτησε αναβολή του αγώνα με τη Ντεν Χάαγκ;

«Η Αϊντχόφεν ζήτησε αναβολή του αγώνα με τη Ντεν Χάαγκ επειδή ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δυνατή ομάδα, δεν είχε σχέση με τον κορωνοϊό. Η Ντεν Χααγκ είναι αδύναμη ομάδα, απλά θα ήθελε να κάνει καλύτερη προετοιμασία και αυτό θα συνέβαινε αν δεν έπαιζε. Είχε 14 παίκτες που μπορούσαν να παίξουν, οι ιθύνοντες της ολλανδικής ομάδας ήταν νευριασμένοι με την απόφαση της ομοσπονδίας, γιατί δεν ήθελαν η ομάδα να σπαταλήσει δυνάμεις. Πλέον νιώθουν καλύτερα, βλέπω ένα ανοιχτό παιχνίδι, σημαντικό το κοινό στον ΠΑΟΚ, δυσκολεύει τους αντιπάλους, ξέρω το γήπεδο, είναι ο 12ος παίκτης για την ελληνική ομάδα. Τώρα που θα λείπει περιμένω ένα πιο ανοιχτό ματς».

-Δηλαδή θεωρείς πως θα είναι πλεονέκτημα για την ολλανδική ομάδα το άδειο γήπεδο;

«Σίγουρα θα είναι πλεονέκτημα, ο κόσμος δίνει δύναμη στον ΠΑΟΚ. Ήμουν στο φιλικό παιχνίδι το 2012 και έχω δει πως είναι. Οταν ο ΠΑΟΚ παίζει εντός με τον κόσμο του είναι φαβορί, τώρα είναι πιο ανοιχτό σε προβλέψεις. Τώρα θα είναι χωρίς θεατές, το ίδιο θα γίνει και εδώ στην Ολλανδία στο επόμενο παιχνίδι. Είναι κρίμα γιατί αυτό κάνει το ποδόσφαιρο υπέροχο, αλλά πρέπει να μείνουμε αισιόδοξοι, να επιβιώσουμε».

«Ανοιχτό παιχνίδι, δεν θα υποτιμήσει τον ΠΑΟΚ η PSV»


-Ποια είναι τα σημεία-κλειδιά του αγώνα;

«Θα είναι ανοιχτό παιχνίδι, η PSV έχει καλούς και επικίνδυνους επιθετικούς και πολλά θα εξαρτηθούν από την αποτελεσματικότητά τoυς. Ενα γρήγορο γκολ μπορεί να αλλάξει την εικόνα του αγώνα, η PSV δεν θέλει να χάσει, ο ΠΑΟΚ την χρειάζεται περισσότερο τη νίκη. Η ολλανδική ομάδα αν πάρει ισοπαλία στην Ελλάδα θα είναι χαρούμενη γιατί είναι καλό αποτέλεσμα. Φυσικά αν μπορεί να κερδίσει θα το κάνει. Η αμυντική γραμμή της είναι η πιο αδύναμη, ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει παίκτη πάνω στον Ζαχάβι γιατί είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος. Και ο Γκέτσε είναι επικίνδυνος. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για την PSV να πάρει βαθμούς, φτάσαμε στην 3η αγωνιστική και υπάρχει πίεση γιατί είναι σημαντικό να προκριθεί στην επόμενη φάση».


-Θα προσέξουν οι Ολλανδοί περισσότερο τον ΠΑΟΚ επειδή δυσκολεύτηκαν να κερδίσουν την Ομόνοια;

«Η Ομόνοια είναι καλή ομάδα, το αριστερό μπακ της είναι πολύ καλός παίκτης, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κουρασμένη. Στην PSV γνωρίζουν ότι ο ΠΑΟΚ είναι καλή ομάδα, έχει παίξει με τον Αγιαξ, έχει καλό όνομα στην Ολλανδία. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα υποτιμήσουν τον ΠΑΟΚ. Η Ομόνοια είναι πιο αδύναμη ομάδα στον όμιλο, οι άλλες τρεις ομάδες είναι πάνω κάτω στο ίδιο επίπεδο, η Γρανάδα είναι ίσως το φαβορί μετά τη νίκη στην Ολλανδία, ο ΠΑΟΚ και η Αϊντχόφεν θα πάνε για την 2η θέση».

-Ποια είναι η πιθανή ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Σμιντ και με ποιο σύστημα;

«Το σύστημα που παίζει η ομάδα είναι το 4-2-2-2, με δύο αμυντικά χαφ και δύο επιθετικά χαφ. Πρεσάρουν δυνατά, ειδικά όταν χάνουν την μπάλα. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μ’Βογκό, στο κέντρο της άμυνας οι Τέζε και Μποσκάγκλι, δεξιά θα παίξει ο Τόμας και αριστερά ο Μαξ. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Σανγκαρέ και Φάιν. Πιο μπροστά θα αγωνιστούν οι Γκέτσε και Ιχατάρεν ενώ στην κορυφή της επίθεσης το δίδυμο θα είναι οι Μάλεν και Ζάχαβι».


-Ξεχωρίζει κάποιον παίκτη του ΠΑΟΚ η Αϊντχόφεν;

«Είμαι σίγουρος ότι θα σεβαστούν την ελληνική ομάδα, αλλά δεν ξέρω ποιον παίκτη θα προσέξουν».

-H ολλανδική ομάδα μετράει 3 νίκες σε 4 ματς επί του ΠΑΟΚ. Μπορεί να της δώσει έξτρα αυτοπεποίθηση;

«Δεν νομίζω να επηρεάσει το παιχνίδι, είναι στατιστικά για εμάς τους δημοσιογράφους (σ.σ γέλια). Ο ΠΑΟΚ δεν είχε καλή αρχή στο πρωτάθλημα, είναι εκείνος που πρέπει να νικήσει γιατί έφερε 1-1 με την Ομόνοια στο προηγούμενο εντός του».

-Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν πριν 20 χρόνια στο Κύπελλο UEFA. Είναι φανερή η εξέλιξη του ΠΑΟΚ ως οργανισμός;

«20 χρόνια πριν η PSV θα ήταν φαβορί και τώρα είναι ανοιχτό το παιχνίδι. Αυτό τα λέει όλα για μένα. Ο ΠΑΟΚ έχει παίξει καλά παιχνίδια με τον Αγιαξ, η Αϊντχόφεν όμως δεν φοβηθεί γιατί ξέρει τι να περιμένει».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.