Νίνης: «Υπάρχει ταλέντο στη νέα γενιά, να έχουν αντιπαλότητα μόνο στο γήπεδο»

Metrosport Team17 Μαρτίου 2022

Ο Σωτήρης Νίνης έδωσε το «παρών» στο χθεσινό παιχνίδι ΠΑΟΚ-Άρη στο Βόλο για τον τελικό του πρωταθλήματος Κ17 και μίλησε στο Metropolis 95,5 για τις εντυπώσεις που του άφησε.

Αναλυτικά

Για το χθεσινό παιχνίδι Άρης-ΠΑΟΚ της Κ17:

«Θυμήθηκα τα χρόνια που ήμουν στις ακαδημίες και παίζαμε τα τουρνουά. Προσπάθησα να μπω στο σκεπτικό των παιδιών. Έγινε ένα ωραίο παιχνίδι, ήταν σημαντικό που δύο ομάδες απ' την ίδια πόλη βρέθηκαν στον τελικό. Ήταν μια καλή ευκαιρία και για αυτούς και δείξανε έμπρακτα πως υπάρχει αρκετό ταλέντο»

«Ήταν λίγο αγχωμένα τα παιδιά, λόγω του τελικού. Το παιχνίδι ήταν πιο τακτικό. Δεν θα κοίταζα το σκορ ή το ποιος το πήρε. Κοιτούσα περισσότερο τα παιδιά. Πρέπει να προσεχθεί και να εμπιστευτούν αυτή τη νέα γενιά ποδοσφαιριστών».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε:

«Υπάρχει το potential να κάνουν μια καλή πορεία. Μου έκανε εντύπωση του αμυντικό χαφ του ΠΑΟΚ, ο Κωττάς που είχε καλή μπαλιά. Μου άρεσε και ο Τζίμας. Αυτοί οι δύο μου άρεσαν πολύ. Θεωρώ πως μπορούν να παίξουν και σε μεγαλύτερη ηλικία απ' τη δική τους. Και ο Άρης είχε ταλαντούχα παιδιά».

Για την πορεία του:

«Δεν θα άλλαζα κάτι. Ίσως 1-2 αποφάσεις που είχα πάρει. Τα λάθη τα κάνεις για να μάθεις. Σε γενικές γραμμές ήμουν τυχερός. Υπήρξα συμπαίκτης με πολύ καλούς παίκτες. Δεν μετανιώνω για κάτι. Η δουλειά μου δεν σταματάει, συνεχίζω να δουλεύω».

Για το τι συμβουλή θα έδινε στα νέα παιδιά:

«Το πιο σημαντικό είναι η δουλειά και να έχουν χαμηλά το κεφάλι. Να παίζουν και να το χαίρονται. Να βελτιώνονται και να βάζουν στόχους. Έτσι θα πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους και θα φτάσουν σε υψηλό επίπεδο. Ας κάνουν και λάθη. Θα πρέπει να υπάρχει αντιπαλότητα μόνο στο γήπεδο. Να βοηθούν και οι προπονητές και να διαμορφώνονται οι χαρακτήρες των παιδιών» 

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.