Νίκος Σταθόπουλος: Ο Έλληνας που θέλει να αγοράσει την Ίντερ

Metrosport Team02 Απριλίου 2024

Έντονη είναι η φήμη ότι η BC Partners του Έλληνα, Νίκου Σταθόπουλου, ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Ίντερ. 

"Χαμός" επικρατεί από το πρωί στην Ιταλία καθώς δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Νίκος Σταθόπουλος έχει επιστρέψει προκειμένου να επενδύσει στην Ίντερ. 

Παρά την εξαιρετική αγωνιστική της κατάσταση η πρωτοπόρος της Serie A, αντιμετωπίζει προβλήματα στο διοικητικό κομμάτι και αυτό γιατί οι Κινέζοι ιδιοκτήτες πρέπει πολύ σύντομα να αποπληρώσουν ένα τεράστιο δάνειο από την Oaktree Capital. Οι τωρινοί ιθύνοντες των "νερατζούρι" να βρουν λύση πριν τις 20 Μαΐου 2024, είτε αποπληρώνοντας το δάνειο με τους τόκους του, είτε συμφωνώντας με την δανείστρια για παράταση της προθεσμίας.

Ποιος είναι ο Νίκος Σταθόπουλος;

Γεννημένος στην Αθήνα και μόνιμος κάτοικος στη λονδρέζικη αριστοκρατική συνοικία του Τσέλσι τα τελευταία 25 χρόνια, ο Νίκος Σταθόπουλος είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές στον εξόχως ανταγωνιστικό κόσμο των επενδύσεων και των εξαγορών. Ανήκει στην παγκόσμια ελίτ των deal makers, ενώ συνάμα είναι και επιφανές στέλεχος στη «βαριά βιομηχανία» των ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. 

Όλα αυτά ως επικεφαλής, διαχειριστής, αλλά και μέτοχος της BC Partners, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει 112 επενδύσεις σε 18 χώρες, με τη συνολική αξία των επιχειρήσεων να αγγίζει τα 145 δις. ευρώ.

Η μεγάλη ποδοσφαιρική του αγάπη είναι η Τσέλσι ενώ εντός συνόρων είναι υποστηρικτής του Ολυμπιακού, όντας μάλιστα λάτρης του μπάσκετ.

Μάλιστα, ο επιχειρηματίας έχει βρεθεί πολλάκις στο "πλευρό" των ερυθρολεύκων δίνοντας το παρόν στο Final Four 2022 στο Βελιγράδι όπου τράβηξε όλα τα βλέμματα. 


Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.