Νίκος Κουιρουκίδης - Λάκης Πρόγιος: «Αυτός ήταν ο Λάμπης Κουιρουκίδης»

Metrosport Team14 Σεπτεμβρίου 2021

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκαν ο Νίκος Κουιρουκίδης και ο Λάκης Πρόγιος.

Ο ανιψιός του Λάμπη Κουιρουκίδη και ο βετεράνος τερματοφύλακας μίλησαν για τον σπουδαίο ποδοσφαιριστή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Κουιρουκίδης δήλωσε:

Για τον θείο του, Λάμπη: «Έλεγε για τον Κούδα. Τον πηρε ο Πάγκαλος στη Δράμα. Ο θείος μου έπαιξε σε ένα φιλικό χωρίς να υπογράψει. Και μετά τον πήρε ο ΠΑΟΚ». 

Για την κηδεία: «Είναι ανοιχτή για τον κόσμο. Έχει ειδοποιηθεί και το γραφείο τελετών για τυχόν μεγάλη προσέλευση».

Αν μιλούσε για τον ΠΑΟΚ: «Ναι, μιλούσε. Τη δεκαετία του 70 είχε απογοητευτεί από το κλίμα βίας. Το τελευταίο δεκαήμερο που χάλασε το μυαλό του μιλούσε για τον ΠΑΟΚ και το ψάρεμα, τα δύο πράγματα που αγαπούσε περισσότερο. Στο ματς της με την Αίγυπτο αντικατέστησε τον Πολυχρονίου και ισοφάρισε με ένα πλάσε. Τη φωτογραφία την είχαμε άλλα τη χάσαμε σε μετακομίσεις. Στη δεύτερη συμμετοχή του με την Ισπανία στο Μπερναμπέου είδε τις κερκίδες τόσο κάθετες που σε τρόμαζαν. Φάγαμε 6 γκολ και θα μπορούσαμε να φάμε άλλα τόσα, είπε. Έβαλε το γκολ της Εθνικής. Στη δεύτερη νίκη επί του Αήρ με 4-1 πήρε πριμ ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια».

Πρόγιος: «Ήταν το νούμερο 1»

Στην κουβέντα μπήκε και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Λάκης Πρόγιος, που ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων με τον Λάμπη Κουιρουκίδη. 

«Ομολογουμένως την εποχή εκείνη και μετέπειτα ο Κούδας ήταν οι μεγαλύτεροι παίκτες. Όπως βλέπαμε τον Κούδα τα τελευταία χρόνια έτσι βλέπαν τον Κουιρουκίδη. Ήταν μεγάλος παίκτης, τον κάλεσαν δυο φορές στην Εθνική Ελλάδας. Τότε δεν καλούσαν παίκτες από τη Βόρεια Ελλάδα, παρά μόνο από τις ομάδες του ΠΟΚ. Κάποτε κάλεσαν τον Λέανδρο, τον Καλλιοντζή, κι εμένα που έπαιξα ένα ημίχρονο. Από το 53 που έπαιξε ο Λάμπης μέχρι το 57 ήμασταν πρωταθλητές στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη την εποχή ο ΠΑΟΚ πήρε ποδοσφαιριστές από την επαρχία. Την εποχή εκείνη οι 6 από τους 11 από την επαρχία. Τότε είχε γίνει η μεγάλη ομάδα τότε έβαλε τα θεμέλια για τη μεγάλη ομάδα. Σε μεγάλο ποσοστό τα αποτελέσματα οφειλόταν στον Λάμπη Κουιρουκίδη που ήταν ο νούμερο 1. Όπως μιλούσαν για τον Κούδα μιλούσαν και γι αυτόν. Το 59 κάναμε προπονήσεις στο γήπεδο της Προοδευτικής και σε μια κόντρα με τον τερματοφύλακα τραυματίστηκε στο γόνατο. Τότε σταμάτησε οριστικά το ποδόσφαιρο» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Λάκης Πρόγιος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.