Νικόλ Κυριακοπούλου: «Ας πάρω μετάλλιο στους Ολυμπιακούς και ας μην γίνει η απονομή»

Metrosport Team15 Ιουλίου 2021

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου, και μίλησε για τις τελευταίες ημέρες πριν αναχωρήσει για Τόκιο, τη δυσκολία των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς κόσμο, το μετάλλιο που της λείπει αλλά και τον στόχο της που είναι να πάει πρώτα στον τελικό.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τις τελευταίες ημέρες πριν φύγει για Τόκιο: «Εχουμε πολύ τρέξιμο για να οργανώσουμε κάποια πράγματα, πρέπει να κάνουμε PCR εντός συγκεκριμένων ωρών, σε συγκεκριμένο εργαστήριο. Θα ήταν αμαρτία να μην έχουμε και φέτος Ολυμπιακούς Αγώνες γιατί όλοι κάνουμε 4 χρόνια προετοιμασία, το άσχημο είναι πως δεν θα έχουμε κόσμο».

Για τη δυσκολία να γίνουν οι Ολυμπιακοί χωρίς κόσμο: «Είναι πολύ δύσκολο χωρίς κόσμο, πέρυσι που έκανα κάποιους αγώνες στο εξωτερικό χωρίς κόσμο ήταν πολύ δύσκολο. Εγώ επειδή έχω μεγάλη εμπειρία θα προσπαθήσω να μην επηρεαστώ από όσα συμβαίνουν έξω από το γήπεδο. Ο προπονητής μου έχει τρομερό πάθος σε αυτό που κάνει και με βοηθάει πολύ στους αγώνες. Θα είναι κουραστικό να κάνουμε συνεχώς τεστ αλλά αφού μπήκαμε στο χορό θα πρέπει να χορέψουμε».

Για τον στόχο της: «Μου λείπει ένα μετάλλιο Ολυμπιακών αγώνων, ούτε έχω πάει στον τελικό και θέλω να το πετύχω. Θα είναι άσχημο να μην γίνει απονομή, αλλά αν πάρω μετάλλιο δεν θα με πειράξει καθόλου».

Για τον δρόμο προς τον τελικό: «Θα έχουμε εκπλήξεις φέτος στο επί κοντώ, πάντα υπάρχουν παγίδες στους προκριματικούς αλλά ίσως και στον τελικό. 4,60 με 4,70 θα κυμαίνεται το όριο για να πας στον τελικό, πιστεύω πως στο Ρίο ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Εχω κάνει 4,83 αλλά και φέτος έκανα 4,70, γιατί δεν είχα κάνει πολλούς αγώνες φέτος».

Για τον αν παίζει ρόλο η ηλικία στο επί κοντώ: «Υπάρχουν αθλήτριες που είναι πάνω από 35 και συνεχίζουν ακόμη στο επί κοντώ. Έχει να κάνει με το πόσο μπορεί να ανταπέξέλθει το σώμα σου και εμένα επανήλθε πολύ γρήγορα μετά την εγκυμοσύνη.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.