Νίκησε το Μαυροβούνιο στα πέναλτι η Εθνική και πάει για την 5η θέση στο Παγκόσμιο

Στέφανος Αβραμίδης15 Φεβρουαρίου 2024

Η Ελλάδα σε ένα ματς θρίλερ επικράτησε στα πέναλτι του Μαυροβουνίου με 13-14 (10-10 η κανονική διάρκεια) και θα παίξει το Σάββατο (17/2) με το νικητή του ζευγαριού Σερβίας–Ουγγαρίας για να πάρει την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. 

Μετά τον σκληρό αποκλεισμό από την Ιταλία στο προημιτελικό οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου έδειξαν έστω και στη διαδικασία των πέναλτι κάτι που δεν κατάφεραν χθες Τρίτη 14 Φεβρουαρίου τα κορίτσια την ποιότητά τους και πήραν τη νίκη γοήτρου απέναντι στους Μαυροβούνιους. 

Το ματς

Η γαλανόλευκη δυσκολεύτηκε αρκετά στο ξεκίνημα από την πιεστική άμυνα που έκανε το Μαυροβούνιο και βρέθηκε να χάνει 4-3 περίπου στα μισά του 2ου οκτάλεπτου, αλλά "απάντησε" με τρία διαδοχικά γκολ στον παίκτη παραπάνω, όλα εκδηλώνοντας πολύ γρήγορα τις επιθέσεις από τα 2μ. Ο Ζερδεβάς απέκρουσε το πέναλτι του Τζούρο Ράντοβιτς, όμως ο Βασίλιε Ράντοβιτς με σουτ από την περιφέρεια μείωσε σε 6-5 στο ημίχρονο και ο Μρσιτς ισοφάρισε στις αρχές του τρίτου οκταλέπτου. Η ελληνική ομάδα, που γενικά δεν είχε ρυθμό στην αναμέτρηση, βρήκε τουλάχιστον λύσεις στην άμυνα (με τη βοήθεια και της τύχης σε κάποιες περιπτώσεις)και κράτησε ανέπαφη την εστία της για περίπου 8,5 λεπτά προηγούμενη με 8-6, χάρη στα τέρματα των Σκουμπάκη (πάλι η μπάλα στον παραπάνω πέρασε στα 2μ.) και Βλαχόπουλου.

Το προβάδισμα της "γαλανόλευκης" εξανεμίστηκε μέσα σε 49 δευτερόλεπτα, από δύο διαδοχικά σουτ του Τζούρο Ράντοβιτς από την περιφέρεια, και παρότι η εθνική ξαναπέρασε μπροστά με τον Κάκαρη 9-8, αλλά ο Μπργκούλιαν ισοφάρισε εκ νέου. Αν και η ελληνική ομάδα έχασε δύο διαδοχικές επιθέσεις με αριθμητικό πλεονέκτημα, βρήκε γκολ με τον Γκιουβέτση στα 12 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Ομως ο Γκοϊκοβιτς είχε... φυλάξει ένα τάιμ-άουτ και το Μαυροβούνιο δεν είπε την τελευταία του λέξη, έκανε επίθεση με επτά εναντίον έξι (προωθήθηκε και ο τερματοφύλακας Λάζοβιτς) και με γκολ του Πόπαντιτς στα τέσσερα δευτερόλεπτα ισοφάρισε σε 10-10 στέλνοντας την αναμέτρηση στα πέναλτι.

Η ρώσικη ρουλέτα ξεκίνησε με τον Τζούρο Ράντοβιτς να στέλνει τη μπάλα άουτ, αλλά ο Λάζοβιτς έφερε την ισορροπία, αποκρούοντας το σουτ του Γκιουβέτση. Ο Ζερδεβάς είπε με τη σειρά του "όχι" στον Πόπαντιτς, η εθνική ξαναπήρε το "πάνω χέρι" και ο Φουντούλης ευστόχησε στο τελευταίο πέναλτι, δίνοντας στο συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου τη νίκη με 14-13. Εξαιρετικό αγώνα έκανε ο Κώστας Κάκαρης, ο οποίος πέρα από τα γκολ, πήρε πολλές αποβολές και ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, μαζί με τον Ντούλο Ράντοβιτς του Μαυροβουνίου. 

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-4, 1-2, 4-2, 3-4 (πεν)

Μαυροβούνιο: Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Πέρκοβιτς, Μάριτς, Πόπαντιτς 1, Βίντοβιτς, Ράντοβιτς Ν. 3, Σπάιτς 1, Μάτκοβιτς 1, Ράντοβιτς Β. 1, Τεσάνοβιτς, Μίρσιτς 1, Βούγιοβιτς 1.

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης 1, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Γκίλας 1, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 1, Βλαχόπουλος 1, Τζωρτζάτος, Καλογερόπουλος, Παπανικολάου 1.

Η σειρά των πέναλτι

  • Ν. Ράντοβιτς άουτ
  • Γενηδουνιάς 10-11
  • Βίντοβιτς 11-11
  • Γκιουβέτσης, απόκρουση Λάζοβιτς
  • Πόπαντιτς, απόκρουση Ζερδεβά
  • Σκουμπάκης 11-12
  • Πέρκοβιτς 12-12
  • Βλαχόπουλος 12-13
  • Μίρσιτς 13-13
  • Φουντούλης 13-14
Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.