Νίκησε το άγχος του, ώρα τώρα να ζήσει και το όνειρό του

Βασίλης Βλαχόπουλος06 Μαρτίου 2024

Η εξασφάλιση της πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου έπειτα 14 χρόνια και η δυνατότητα διεκδίκησης ενός τίτλου που τόσο απελπισμένα θέλουν να πανηγυρίσουν οι φίλοι του Αρη, προφανέστατα επισκιάζει οτιδήποτε συνέβη στο «Κλ. Βικελίδης». 

Η εντυπωσιακή σύμπτωση είναι ότι στον τελικό της 18ης του Μάη, οι «κίτρινοι» θα αντιμετωπίσουν την ίδια ομάδα (σ. σ. Παναθηναϊκός) με αυτή που είχαν βρει εκείνο το εντυπωσιακό (από πλευράς προσέλευσης κόσμου) απόγευμα του Απρίλη του 2010, αλλά και τόσο οδυνηρού από πλευράς αποτελέσματος.

Σε αντίθεση με το χθεσινό παιχνίδι και το αντάμωμα με τον Παναιτωλικό, σ’ αυτόν τον τελικό η ομάδα του Ακη Μάντζιου δεν θα έχει να διαχειριστεί την πίεση του φαβορί, σαν αυτή δηλαδή που δυσκολεύτηκε να αντιμετωπίσει το απόγευμα απέναντι στους Αγρινιώτες. Κι έτσι, εκείνη η νίκη (0-1) πριν από περίπου είκοσι ημέρες στο Αγρίνιο δεν αποδείχθηκε απλά χρυσάφι αλλά κάτι περισσότερο. 

Φάνηκε εξάλλου η δυσκολία στη διαχείριση της πίεσης. Η ένταση του πρώτου 20λεπτου δεν έφερε το πολυπόθητο γκολ στο οποίο προσδοκούσε η ομάδα και θα ξεκλείδωνε την πρόκριση. Γιατί η τετράδα στην επιθετική γραμμή στερήθηκε φρεσκάδας, ηρεμίας και κίνησης χωρίς την μπάλα παρότι οι τροφοδοτήσεις ήταν διαδοχικές μέσα από το καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο του Φραν Βέλεθ αλλά και των δύο στόπερ οι οποίοι καθάρισαν όλες τις φάσεις. 

Η μαζική άμυνα του Παναιτωλικού απενεργοποίησε τους Μανού Γκαρθία, Μορόν αλλά και τον Βλάντιμιρ Νταρίντα ο οποίος ανέβασε μεν την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν βρήκε αρκετούς συμπαραστάτες. Γιατί μετά από ένα σημείο, η ανάγκη της διαχείρισης του αποτελέσματος αποτέλεσε την πρώτη σκέψη στο μυαλό κι αυτό ήταν λογικό.

Εν τέλει, ο Άρης πήρε αυτό που τόσο πολύ ήθελε, συνεχίζει να ζει το όνειρό του και μάλιστα σε μια χρονιά γεμάτη παλινωδίες, με είκοσι καινούργιους παίκτες, στη διάρκεια της οποίας ελάχιστοι πίστευαν ότι θα έφτανε στο… τέλος του δρόμου. Γι’ αυτόν τον λόγο αξίζουν τα εύσημα στον Ακη Μάντζιο και οι δηλώσεις του είναι απόλυτα ρεαλιστικές του τι κατάφερε η ομάδα του μέσα σε τέσσερις-πέντε μήνες…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.