Νίκησε λόγω εμπειρίας και ποιότητας

Metrosport Team15 Δεκεμβρίου 2022

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Πολύ γρήγορα θα ξεχαστεί το χθεσινό παιχνίδι της Καλαμάτας με τον ΠΑΟΚ όσο αφορά το αγωνιστικό. Το μόνο που θα μείνει στο μυαλό είναι οι βραβεύσεις βετεράνων που τίμησαν τους δυο συλλόγους και ο κόσμος που θέλησε να γεμίσει το γήπεδο.


Και «λέμε θέλησε» διότι τα 20€ που έβαλε ο σύλλογος της Μεσσηνίας ως αντίτιμο εισιτηρίου ήταν υπερβολικό ποσό για τις μέρες που διανύουμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Ζημίωσε ο σύλλογος της Καλαμάτας διότι με 10€ το γήπεδο θα γέμιζε, περισσότερα χρήματα θα έπαιρνε και όλος ο κόσμος την επόμενη μέρα θα μιλούσε για το ματς ασχέτως του αποτελέσματος και του θεάματος.
Ο Λουτσέσκου παρέταξε μια ομάδα με λίγες αλλαγές που μεσοεπιθετικά τουλάχιστον είναι αυτή που θεωρείτε ως η καλύτερη και για το πρωτάθλημα.

Από την άλλη πλευρά οι παίκτες της Καλαμάτας έχοντας ήδη αποκλείσει τον Παναιτωλικό είχαν επιπλέον κίνητρο για να προσπαθήσουν να πάρουν ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα αυτή τη φορά απέναντι σε πρωταγωνιστή του πρωταθλήματος. Δυστυχώς το παιχνίδι ήταν μέτριο έως κακό.

Ο αγωνιστικός χώρος τραχύς, οι συνδυασμοί γινόταν δύσκολα και οι ευκαιρίες για γκολ μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Δύσκολα θα βρεις διακριθέντες στις δυο ομάδες.

Ο Κωνσταντινίδης για τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο ξεχώρισε ενώ είναι αλήθεια πως μετά τις αλλαγές ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και «καθάρισε» το ματς στο β. Η Καλαμάτα είχε μια απίστευτη ευκαιρία στο 42 που δεν την έχασε ο επιθετικός αλλά την αφάνισε ο Κοτάρσκι με μια επέμβαση από αυτές που σπανιότατα βλέπεις στα γήπεδα.

Ήταν και η μοναδική φορά που κινδύνεψε ο ΠΑΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Γενικά οι τελικές προσπάθειες που χρίζουν αναφοράς τείνουν προς το μηδέν αφού ξεχωρίζουμε το πέναλτι που κέρδισε ο Κωνσταντέλιας και την πάσα του Μουργκ στην άμεση εκτέλεση του Μπράντον στο δεύτερο γκολ.

Θεωρούμε, παρά τα αντιθέτως λεγόμενα από τον προπονητή και κάποιους παίκτες του Δικεφάλου ότι η πρόκριση έχει κριθεί και στις 10-12 Ιανουαρίου που θα γίνει η ρεβάνς αυτή θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Αυτό που ανησυχεί κάπως όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι είναι το πόσο γρήγορα θα αποκτήσει και πάλι τον ρυθμό που είχε ο ΠΑΟΚ πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Την Πέμπτη αγωνίζεται με τον Παναιτωλικό και σίγουρα επιβάλλεται να είναι πολύ καλύτερος αν θέλει να πάρει την εκτός έδρας νίκη.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook 




Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.