Νίκη του Τσιτσιπά επί του Σίνερ και περιμένει τον Ζβέρεφ στα ημιτελικά

Metrosport Team13 Μαΐου 2022

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μεγάλη νίκη (2-0 σετ) επί Γιάνικ Σίνερ και προκρίθηκε στους «4» της Ρώμης, όπου και θέλει να πάρει «εκδίκηση» από τον Σάσα Ζβέρεφ για την προ εβδομάδος ήττα του στην Μαδρίτη!

Έκλεισε τα... αυτιά του ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας και επικράτησε του 20χρονου Ιταλού (Νο.13) στο Campo Centrale του Foro Italico με 7-6(5), 6-2 σε 2 ώρες και 27 λεπτά για να πάρει το εισιτήριο για τον 11ο Masters ημιτελικό της καριέρας του. Εκεί θα βρει τον Γερμανό «αντίζηλό» του, που νωρίτερα είχε ξεπεράσει στα δύο σετ το εμπόδιο του Κριστιάν Γκαρίν.

Ο Τσιτσιπάς θα παίξει αύριο (στις 15.30) στον τρίτο του φετινό χωμάτινο (Masters) ημιτελικό (έκτο ημιτελικό συνολικά για το 2022) και θα προσπαθήσει να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην καριέρα του. Και αυτή τη φορά, σε αυτή τη συγκεκριμένη επιφάνεια, ενδεχομένως να έχει το πάνω χέρι κόντρα στον Ζβέρεφ.

Κόντρα στον Ζβέρεφ (Νο.3) ο Τσιτσιπάς έχει επτά νίκες σε 11 αγώνες, ενώ έχει πάρει τρεις από τις τέσσερις μονομαχίες τους στο χώμα. Φέτος έχουν συναντηθεί δύο φορές (στο χώμα), με τον Τσιτσιπά να επικρατεί στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο και τον Γερμανό να παίρνει ρεβάνς στους «4» της Μαδρίτης.

Ο άλλος ημιτελικός θα προκύψει από τα ματς Τζόκοβιτς-Αλιασίμ και Σαποβάλοφ-Ρουντ.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.