Νίκη ή... αντίο Champions League για τον ΠΑΟΚ, τα πλάνα του Φερέιρα

Γιώργος Καστάνης08 Ιουλίου 2020

Σε εξι παιχνίδια, δέκα βαθμοί χαμένοι. Εξι από τις ήττες με Ολυμπιακό και ΑΕΚ και τέσσερις στις δύο ισοπαλίες με Παναθηναϊκό και ΟΦΗ. Είναι ξεκάθαρο ότι για τον ΠΑΟΚ δεν χωρά άλλη γκέλα αν θέλει να παραμείνει ζωντανός στο κυνήγι της ΑΕΚ για την δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League.

Τα μηνύματα που ήρθαν (και) από το Ηράκλειο δεν είναι ελπιδοφόρα, αλλά για τον ΠΑΟΚ μιλάμε... Το 70% αυτής της ομάδας ήταν και πέρυσι παρόντες και βοήθησαν σημαντικά να κατακτηθεί το αήττητο Πρωτάθλημα και το νταμπλ. Δεν γίνεται να έχουν ξεχάσει το ποδόσφαιρο και πρέπει να βγάλουν επιτέλους εγωισμό.

Στο αποψινό ματς με τον Παναθηναϊκό θα έχουν και τον αρχηγό μαζί τους, Ο Αντρέ Βιεϊρίνια που είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά στο ΟΑΚΑ κόντρα στους «πράσινους» θα είναι διαθέσιμος για να τον χρησιμοποιήσει ο Αμπέλ Φερέιρα. Πιθανόν θα τον δούμε αρχικά στον πάγκο και ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα ίσως αγωνιστεί. Όπως και να ‘χει όμως, και μόνο για ψυχολογικούς λόγους η παρουσία του είναι άκρως απαραίτητη. Θα τονώσει και την αυτοπεποίθηση των συμπαικτών του.

Ο πονοκέφαλος της μεσαίας γραμμής

Το μεγάλο ζήτημα όμως για το συγκεκριμένο ματς είναι η σύνθεση του ΠΑΟΚ στην μεσαία γραμμή. Ο Φερέιρα έχει στην διάθεσή του μόλις δύο από τις βασικές τους μονάδες (Ελ Καντουρί και Μαουρίσιο) διαθέσιμες συν τον νεαρό Τσιγγάρα, αφού ο Εσίτι είναι τιμωρημένος. Θα τολμήσει να βάλει τον Τσιγγάρα από την αρχή για να πάρει ανάσες ο Μαουρίσιο που καταπονήθηκε ιδιαίτερα στο Ηράκλειο ή θα δοκιμάσει κάποια αλχημεία; Χθες ο Πορτογάλος τεχνικός δεν άνοιξε τα χαρτιά του, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει. Το πιθανότερο είναι να ξεκινήσει με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, τους Γιαννούλη, Βαρέλα, Ίνγκασον και Μάτος τετράδα στην άμυνα, τους Μαουρίσιο και Καντουρί αμυντικά χαφ, με Λημνιό και Στοχ στα «φτερά», Μπίσεσβαρ λίγο πιο πίσω από τον φορ, Σφιντέρσκι.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.