Οι αστοχίες της επίθεσης τού φταίνε, όχι η άμυνά του!

Αρις Νικολάκης22 Οκτωβρίου 2021

Τελικά – κι επιτρέψτε μας την εκτίμηση πλέον, κι ουχί εντύπωση – ο ΠΑΟΚ δεν πληρώνει τις αδυναμίες της άμυνας του. Τις αστοχίες της επίθεσης του πληρώνει.!

Έτσι θα συνέβαινε και χθες. Ο αγώνας προσφερόταν, μετά την αποβολή παίκτη της Κοπεγχάγης στο 9ο λεπτό και το 0-2 του ΠΑΟΚ στο 38ο, για …περίπατο. Οι αστοχίες της επίθεσης του τον κατέστησε, μετά το 1-2 στο 81ο λεπτό, αγχωτικό σε επίπεδο …ψυχοβγαλτικού για τους φίλους του «δικέφαλου».

Δε συνέβη. Ξέρετε γιατί; Φυσικά και ξέρετε. Αν κι ο εφιάλτης του 4-4 πλανήθηκε στον ουρανό του ΠΑΟΚ η παρουσία (ήταν… απών με τον Βόλο) του Αλέξανδρου Πασχαλάκη τον… κατέρριψε! Με την εκπληκτική του απόκρουση του διεθνούς «κίπερ» στο 84ο λεπτό. Με αυτήν ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης υπέγραψε τη νίκη του ΠΑΟΚ.

Και δεν είναι απλά, μία νίκη, τρεις βαθμοί και μία πρωτιά στον Όμιλο. Είναι περισσότερες οι ωφέλειες από αυτήν τη νίκη! Δίχως στάλα υπερβολής είναι… ευεργετικές!

Μετά την καθίζηση από το 4-4 με τον Βόλο, η εκτός έδρας νίκη 2-1 με την Κοπεγχάγη έρχεται βάλσαμο ίασης στον «πληγωμένο» Κυπελλούχο. Δεν επιστρέφουν οι δυο χαμένοι βαθμοί στο Πρωτάθλημα. Επιστρέφει η ηρεμία σε μυαλό και ψυχή όλων, μα όλων ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ!

Εδώ μάλιστα, αξίζει… Χωρά στην συγκεκριμένη εξέλιξη το ρηθέν υπό του Φρίντριχ Νίτσε: «Ό, τι δε σε σκοτώνει, σε κάνει δυνατότερο»! Η μεγάλη αποτυχία, επειδή περί τέτοιας πρόκειται, την Κυριακή δεν τον… σκότωσε. Κι ήρθε η μεγάλη επιτυχία, επειδή επίσης περί τέτοια πρόκειται.

Οφείλουμε όμως, να θεωρήσουμε ως αφετηρία αυτής της μεγάλης επιτυχίας του ΠΑΟΚ, την αποβολή παίκτη της Κοπεγχάγης. Σε μία φάση κατά την οποία ο «κίπερ» της στέρησε από τον Αλεξάντρου Μιτρίτσα το γκολ. Δεν αδικήθηκε λοιπόν, η γηπεδούχος ομάδα. Και δεν ευνοήθηκε η φιλοξενούμενη. Σαφές;

Κατά τα άλλα; Τα πλάνα του Ραζβάν Λουτσέσκου απέδωσαν. Δε καταγράφηκαν σοβαρά λάθη στη άμυνα. Στο κέντρο ο Άντερσον Εσίτι έκανε ορθά την δουλειά του. Και στη επίθεση ο Αντρίγια Ζϊίβκοβιτς απέδειξε πως διάγει περίοδο φόρμας αλλά… Η απόκρουση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη (βροντοφώναξε: "Παρών!) με σκορ 1-2 στο 84ο λεπτό ήταν η φαρδιά πλατιά υπογραφή στην πολλαπλών ωφελειών νίκη του ΠΑΟΚ…

ΥΓ 1: Χαλάλισαν τα χιλιάδες χιλιόμετρα τα οποία έκαναν οι φίλοι του «δικέφαλου» για να απολαύσουν τη μεγάλη επιτυχία της ομάδας του. Συνέβαλαν σε αυτήν με την συγκλονιστική κερκίδα την ισοπαλία έκαναν…

ΥΓ 2: Η αναφορά του εμβληματικού ηγέτη του οπαδικού κινήματος του ΠΑΟΚ, (του… Νέστορα του) Μάκη Μαυρομιχάλη στις κλειστές «Θ 4»και «Θ 4Α»… Ίσως αποτελέσει αναθεώρηση σκέψεων περί ανοίγματος τους!

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook



Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.